Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Reumaliiton aluetapahtuma kokoaa yhdistysväen Seinäjoelle 8.10.

Suomen Reumaliitto ry

Reumaliiton aluetapahtuma kokoaa yhdistysväen Seinäjoelle 8.10.

Tiedote.
Julkaistu: 30.09.2011 klo 17:08
Julkaisija: Suomen Reumaliitto ry

Suomen Reumaliitto järjestää Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan aluetapahtuman Seinäjoella Reumaviikon aattona 8.lokakuuta osana Pyörät pyörimään -kiertuettaan.

Tapahtuma kokoaa Törnävä-saliin Seinäjoelle liiton alue- ja yhdistysväkeä ja yhteistyökumppaneita. Tavoitteena on vahvistaa yhteistä toimintakulttuuria, pureutua hoidon saatavuuteen ja virkistyä yhdessä Euroopan vapaaehtoistoiminnan teemavuonna. Tilaisuus on kaksikielinen. Samassa yhteydessä  Seinäjoen Reumayhdistys viettää 60-vuotisjuhliaan ja Sklerodermayhdistys kokoontuu syystapaamiseen.

Suomen Reumaliiton hallituksen puheenjohtaja Keijo Tauriainen avaa tilaisuudessa keskustelun aiheesta Suomen Reumaliitto eilen, tänään ja mihin se suuntaa huomenna. Liiton toimitusjohtaja Mervi Ahlroth jatkaa teemalla Suomen Reumaliiton uusi tuleminen.

Suomen Reumaliitto yhdistyksineen viettää perinteistä Reumaviikkoaan 9.-16.10.2011 ja viikolle ajoittuvaa kansainvälistä Maailman reumapäivää 12.10.2011. Vuoden toimintateema on turvallinen sairastaminen. Reuma- ja tule-sairaan on turvallista sairastaa, kun sairas saa hänelle kuuluvat palvelut, sairastuneen rahat riittävät ja hän saa vertaistukea.

Liitto kannustaa tuki- ja liikuntaelinoireista kärsiviä hakeutumaan liiton piirissä toimiviin yhdistyksiin ja -ryhmiin, jotka tarjoavat vertaistukea ja tietoa. Liitto kutsuu kaikkia kiinnostuneita mukaan antoisaan järjestötyöhön tuki- ja liikuntaelinsairaiden asialla. Liittoon kuuluu 165 jäsenyhdistystä ja niihin 47 000 jäsentä. 

Lisätietoja ja haastatteluja aluetahtumasta ja liiton näkemyksistä turvallisesta sairastamisesta:

puheenjohtaja Keijo Tauriainen, puh. 0400 965 563

toimitusjohtaja Mervi Ahlroth, puh. 050 374 2663


Seinäjoen Reumayhdistys ry: 60 vuotta taistelua reumasairauksia vastaan

Yhdistys perustettiin 19.10.1951 reuman vastustamistyöhön. Yhdistys tarjoaa tietoa, tukea ja ystäviä reumaa sairastaville ja heidän omaisilleen toiminta-alueellaan Seinäjoella ja Ilmajoella.

”Yhdistys taistelee edelleenkin sairastuneen oikeuksista ja palveluista. Ajamme potilaan etuja toimien yhteistyössä Suomen Reumaliiton, Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin, terveyskeskusten, Seinäjoen kaupungin, Ilmajoen kunnan, oppilaitosten, muiden yhdistysten sekä yhteistyötahojen kanssa”, sanoo yhdistyksen puheenjohtaja Kaija Ikkeläjärvi

Jäseniä on 524. Yhdistyksen monipuoliseen toimintaan ovat tervetulleita jäsenet ja asiasta kiinnostuneet. Ohjelmassa on yleisöluentoja, retkiä, liikuntaryhmiä ja vertaistukiryhmiä jäsenistön toiveiden mukaan. 

Toimisto sijaitsee Järjestötalolla. Se on avoinna ti-to klo 9-13.

Lisätietoja Seinäjoen Reumayhdistyksestä:

Puheenjohtaja Kaija Ikkeläjärvi, puh. 050 3315 736

Lisätietoja Sklerodermayhdistyksen syystapaamisesta:
Saini Knuuttila puh. 044 0391 220

Skleroderma on harvinainen, krooninen autoimmuunisairaus. Se luokitellaan kuuluvaksi sekä reumasairauksiin, että sidekudossairauksiin.

Iho kiristyy ja paksuuntuu, eikä anna enää periksi kollageenin lisäännyttyä kehossa. Ihon kiristyessä nivelten ympäriltä liikkuvuus vähenee.  Sklerodermasta on olemassa kaksi erilaista päätyyppiä: paikallinen ja systeeminen. Systeeminen muoto voi vaikuttaa mihin tahansa elimeen kehossa (iho, verisuonet, sisäelimet), kun taas paikallinen muoto vaikuttaa vain ihoon ja sen alla olevaan kudokseen.Teemme työtä reumasairaiden ja muiden tuki- ja liikuntaelinsairaiden asialla. Haluamme tarjota voimaa ja iloa jäsenyydestä ja tietoa kaikkien suomalaisten terveydeksi. Liitto on kansanterveys-, vammais- ja liikuntajärjestö. Liitto valvoo tule-sairaiden oikeuksia, tukee jäsenyhdistystensä työtä sekä vahvistaa sairastuneiden sosiaalista tukiverkkoa. Reumaliitto on perustettu vuonna 1947. Siihen kuuluu 165 jäensyhdistystä ja niihin 47 000 jäsentä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs