Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Reuma-lehti ilmestyy uudessa kuosissa

Suomen Reumaliitto ry

Reuma-lehti ilmestyy uudessa kuosissa

Tiedote.
Julkaistu: 12.03.2013 klo 10:53
Julkaisija: Suomen Reumaliitto ry

Reuma-lehti 1/2013 on ilmestynyt uudessa kuosissa. Vuoden ensimmäinen numero innostaa ja tarjoaa tietoa. Ulkoasultaan aikakauslehtimuotoon uudistunut lehti on kiinnostava lukupaketti, johon kannattaa tutustua.

Lehti on nyt kooltaan entistä helpommin käsiteltävä ja säilytettävä. Lehden nimiön ulkoasu on lähellä ensimmäisen 60 vuotta sitten ilmestyneen Reuma-lehden kirjasintyyliä. Ulkoasuratkaisussa on haettu aikakauslehtityylistä taittoratkaisua, jossa kuvilla ja taittorytmillä on oma merkityksensä.

Reuma-lehti ilmestyy vuonna 2013 neljä kertaa. Lehdessä on keskimäärin 68 sivua. Osa aineistosta julkaistaan ruotsin kielellä. Lehden tilaushinta on 25 euroa. Lehti on Suomen Reumaliiton jäsenyhdistysten jäsenten jäsenetu. 

Reuma-lehden numerossa 1/2013 kerromme mm.:

Vaikuttamista alueiden kautta

Pitkäaikaissairaan hoitopolusta pitää vaikuttaen saada kunnollinen. Reumaliiton vaikuttamisverkostolla riittää siis työtä polun tasoittamisessa, toteaa liiton puheenjohtaja Keijo Tauriainen pääkirjoituksessaan.

Valolinna tuli Heinolaan Reuman tilalle

Reumasäätiön kiinteistö on alkanut virkistyä ja saada uutta yritystoimintaa vankkojen seiniensä sisälle.

Emeritusprofessori Heikki Isomäki on poissa 

Isomäki oli kansainvälisesti arvostettu reumalääkäri, tutkija ja uusien lääkäripolvien kasvattaja. Hän toimi myös kauden Suomen Reumaliiton puheenjohtajana.

Tanssitaiteilija Reijo Kela peittää kipujaan tanssin avulla

Reijo Kela on rääkännyt ja höykyttänyt kehoaan niin, että palautumista ei ole ollut tarpeeksi. Hän uskoo, että omalle keholleen voisi olla armollisempi kuin hän itse on ollut.

Sopeutumisvalmennus auttaa tunnistamaan tilansa

Edgar Stene -kirjoituskilpailun voittaja Raija Heimonen kirjoittaa kolumnissaan Päänahkasi on kireäkokemuksistaan sopeutumisvalmennuskurssilla.

Reumaliitto kysyi lastenreumaperheiltä hoidosta

Perheet korostavat nopeaa hoitoonpääsyä ja pysyviä hoitosuhteita.

Sukupuolihormonit Sjögrenin syndroomassa ja SLE:ssä

Sukupuolihormonit ovat varmistumassa Sjögrenin syndrooman ja SLE:n synnyssä vaikuttaviksi tekijöiksi. Filosofian tohtori Pauliina Porola professori Yrjö T. Konttisen maineikkaasta tutkijaryhmästä väitteli näiden tautien syntymekanismeista.

Autovasta-aineet reumasairauksissa

Reumatologi Heikki Julkunen on koonnut laajan aineiston autovasta-aineiden merkityksestä reumasairauksissa.

Jooga tukee kuntoutujaa

Jooga tukee kuntoutujaa ja sopii harrastajan mielestä jopa kuusikymppiselle miehelle. Suomen Joogaliiton puheenjohtaja, fysiatri Sinikka Tala kertoo joogan terveyshyödyistä. Rovaniemen reumayhdistyksen jäsenet joogaavat.

Liikuntavirikkeitä tule-terveydeksi

Sopiva liikunta tuo iloa elämään kunnosta riippumatta. Jumppa kehittää nivelten liikkuvuutta. TULE-huoltamo ohjaa koneiston keväthuoltoon liikuntasuunnittelija Outi Pautamon ohjein.

Jalkaongelmiin saa apua ammattilaisilta

Askelmerkeissä tietoa jalkojen omahoitoon ja ohjeet jalkajumppaan. Huomattavalla osalla aikuisväestöstä on päivittäisiä jalkakipuja. Tuki- ja liikuntaelinsairaiden tuloksellinen jalkojenhoito vaatii yhteistyötä ja jalkojenhoidon porrastusta. 

Kirsi Myllys Susitieltä henkilökuvassa

Englanninopettaja Kisi Myllys ei luovuta. Taipumus tarttua toimeen pitää SLE.tä sairastavan Kirsin vireessä. Kirsi on SLE-yhdistyksen ry:n aktiivi.

Lisätietoja: päätoimittaja Riitta Katko puh.040 554 6822

Liity Suomen Reumaliiton jäsenyhdistykseen. Saat Reuma-lehden jäsenetuna.

Tilaa Reuma-lehden vuosikerta 2013 25 euron vuosikertahinnalla. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs