Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Punainen Sulka 2017 on nuorten asialla Porin SuomiAreenassa

Suomen Lions-liitto ry

Punainen Sulka 2017 on nuorten asialla Porin SuomiAreenassa

Tiedote.
Julkaistu: 11.07.2016 klo 07:45
Julkaisija: Suomen Lions-liitto ry

Lionstoiminta mukana EHYT ry:n osastolla  14.–15.7.2016

Punainen Sulka 2017 logoSuomen lionsklubien seitsemäs Punainen Sulka –keräys nuorten hyväksi Suomessa on hyvässä vauhdissa. Viidesosa viiden miljoonan euron tavoitteesta ensi vuoden kesäkuun loppuun mennessä on jo koossa, vaikka aktiivisin kampanjakausi on vielä edessä, kampanjatoimikunnan puheenjohtaja Matti Tieksola sanoo.

Suomen lionsklubien Punainen Sulka 2017-keräys on tuhansien vapaaehtoisten yhteiskunnallinen kannanotto nuorten hyvinvoinnin puolesta. Keräyksellä kootaan varoja nuorten elämänhallinnan tukemiseen painopisteinä syrjäytymisen ehkäiseminen, päihteettömyys, elämänhallinta ja mielenterveys. Kampanjan tavoitteeseen – 2017 tekoon nuorten hyväksi – tähdätään yhdessä asiantuntevien keräyskumppaneiden kanssa.

Yksi kumppaneista on ehkäisevään päihdetyöhön keskittynyt EHYT ry, jonka osastolla Porin SuomiAreenassa esittäytyvät myös Punainen Sulka ja paikalliset lionsaktiivit. Kävelykadulla voi torstaina 14.7. ja perjantaina 15.7. tavata lioneita kertomassa vapaaehtoistyöstä ja siitä, miten jokainen voi itselleen parhaiten sopivalla tavalla tukea nuoria itsenäisyyteen Punainen Sulka 2017 -keräyksen kautta.

Porin SuomiAreenassa järjestöt haluavat kiinnittää myös paikalle kokoontuneiden yhteiskunnallisten vaikuttajien ja päättäjien huomion nuorten elämään, huolenaiheisiin ja mahdollisuuksiin.

Osastosta vastaava EHYT ry on ehkäisevän päihdetyön asiantuntija. Se tarjoaa nuorille sekä verkossa että kasvotusten tilaisuuden pohtia heille tärkeitä asioita luotettavien aikuisten kanssa. 

– Monilla nuorilla on tarve saada aikuista keskusteluseuraa, kun mielessä pyörivät suhteet kavereihin, vanhempiin, päihteisiin tai vaikka pelaamiseen, osastopäällikkö Ilmo Jokinen sanoo.

– SuomiAreena on Suomen suven tärkeimpiä tapahtumia, missä eletään tätä päivää ja myös tulevaisuutta. Täällä tavataan niin ministereitä, mielipidevaikuttajia kuin mediaa. Punainen Sulka 2017 haluaa muistuttaa, että nuorissa on Suomenkin tulevaisuus, lionstoimintaa yhteisosastolle järjestänyt lion Olli-Pekka Varjus toteaa.

– Meistä on tärkeää, että mahdollisimman moni nuori saa tarvitessaan sekä kavereidensa että vastuullisten aikuisten tukea henkilökohtaisten voimavarojensa vahvistamiseen ja omien tulevaisuudensuunnitelmiensa toteuttamiseen.

2017 tekoa nuorten hyväksi

Suomen Lions-klubien Punainen Sulka 2017 -keräyksen tavoitteena on koota viisi miljoona euroa nuorten hyväksi itsenäisyyden 100-vuotisuutta juhlivassa Suomessa. Myös kansainvälinen lionstoiminta täyttää 100 vuotta 2017. Keräyksen suojelija on tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Punainen Sulka 2017 -kampanjan muut keräyskumppanit ovat Aseman Lapset ry, Tukikummit-säätiö, Partiolaiset, Näkövammaisten liitto, Lasten ja nuorten säätiö sekä Yeesi ry. Lisäksi klubien tilittämästä keräystuloksesta palautuu 25 prosenttia niille itselleen käytettäväksi omalla paikkakunnalla tehtävään nuorisotyöhön. Lionsklubit tekevät käytännön tekoja nuorten hyväksi myös omassa ”Elämisen taitoja nuorille, Lions Quest” -ohjelmassaan sekä internetin turvalliseen käyttöön ohjaavassa ”Vastuu on meidän” -opastustyössään.

Konkreettisena tavoitteena on 2017 tekoa nuorten hyväksi. Näitä kootaan keräyksen verkkosivuille www.punainensulka.fi. Kampanjalla on myös oma TV-studio, jonka tuotantoa voi katsoa Punaisen Sulan Youtube-kanavalta.

Punainen Sulka 2017 -keräystä voi tukea ostamalla Punaisen Sulan tuotteita paikallisilta lionsklubeilta sekä osallistumalla klubien järjestämiin tempauksiin, kuten konsertteihin ja koko perheen tapahtumiin. Paikalliset lionsklubit ilmoittelevat tapahtumista omissa kanavissaan. Monissa kaupoissa pullonpalautusautomaattien kuitit voi lahjoittaa keräyksen hyväksi.

Lahjoituksen voi tehdä suoraan tilille Danske Bank FI 54 8000 1970829884, viestillä Punainen Sulka, tai puhelimella 20,28 €/puh + pvm lahjoituspuhelinnumeroon 0600 118 18 tai tekstiviestillä 5€ SULKA numeroon 16588.

Lisätietoja keräyksestä, tulevista tapahtumista ja nuorten hyväksi tehtävistä teoista on luettavissa keräyksen verkkosivuilla www.punainensulka.fi <http://www.punainensulka.fi> . Kampanjan omaa TV-tuotantoa voi katsoa Punaisen Sulan Youtube-kanavalta ( http://bit.ly/punainensulkatube <http://bit.ly/punainensulkatube> ). Facebookissa kampanjasivusto löytyy nimellä Punainen Sulka Röda Fjädern 2017.

 

EHYT ry:n näkemyksiä nuorten tukemisesta

http://punainensulka.lions.fi/he_toteuttavat/ehyt/

http://punainensulka.lions.fi/he_toteuttavat/ehyt/kohtaamisia_kasvokkain_ja_verkossa/

http://punainensulka.lions.fi/videot/ehyt/

 

Keräyksen muista kumppaneista kerrotaan täällä 

 

Punainen Sulka 2017 -keräyksestä valtakunnallisesti lisätietoja antaa

keräyksen viestintävastaava

 

Harri Ala-Kulju

050 64684

harri.ala-kulju@lions.fi 

 

Keräyslupa: Manner-Suomi POL-2015-8675, voimassa 1.1.2016–31.12.2017, Poliisihallitus 29.10.2015. Ahvenanmaa ÅLR 2015/7655, voimassa 1.1.2016–31.12.2016, Ålands landskapsregering 25.6.2015. Punainen Sulka -keräyksen kautta kerätyt varat käytetään nuorisotyöhön.

 

Liitetiedostot

Lions Clubs International on maailman suurin palveluklubien järjestö. Siihen kuuluu 1,4 miljoonaa jäsentä 210 maassa ja yli 47 000 lionsklubissa. Lionstoiminnan täyttäessä 100 vuotta lionit ovat

30.6.2018 mennessä sitoutuneet auttamaan vähintään 100 miljoonaa ihmistä näönsuojelussa, nälän torjunnassa, nuorisotyössä ja ympäristön suojelussa. Tavoite on jo nyt lähes vuoden etuajassa saavutettu, kun 93 miljoonaa ihmistä on saanut apua leijonilta. Suomessakin olemme tavoittaneet jo 1 000 000 ihmistä. Suomessa on 928 lionsklubia, joissa on jäseninä yli 24 000 naista ja miestä. He auttavat kotiseutuaan, kotimaataan ja maailmaa noin 5 miljoonan euron arvosta vuodessa.

Lionismin tavoitteena on kasvattaa suvaitsevaisuuteen ja kansainväliseen yhteisymmärrykseen, yhdistää lioneita ja klubeja ystävyyteen ja toimintaan kotiseudun, kotimaan ja koko kansainvälisen yhteisön hyväksi. Lionsjärjestön erityiskohteena on Helen Kellerin kannustamana näönsuojelu. Leijonien näönsuojeluaktiviteeteissa on mm. syntynyt valkoinen keppi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs