Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Punainen Sulka 2017 – 2017 tekoa 100-vuotiaan Suomen nuorten hyväksi

Suomen Lions-liitto ry

Punainen Sulka 2017 – 2017 tekoa 100-vuotiaan Suomen nuorten hyväksi

Tiedote.
Julkaistu: 19.03.2016 klo 11:45
Julkaisija: Suomen Lions-liitto ry


Suomen lionsklubien seitsemäs Punainen Sulka -keräys käynnistettiin juhlavissa merkeissä Tampereella lauantaina 19.3.2016. Tavoitteena on koota kesäkuun 2017 loppuun mennessä viisi miljoonaa euroa nuorten hyväksi Suomessa. Suomen itsenäisyyden juhlavuoden tiettävästi suurimman varainkeräyskampanjan teemana on ”Tue nuorta itsenäisyyteen”.

– Suomen Lions-liiton Punainen Sulka -keräys on merkittävä yhteiskunnallinen teko, arvioi Aseman Lapset ry:n toiminnanjohtaja Christian Wentzel kampanjan avajaisjuhlassa Tampere-talossa. Aseman Lapset ry on yksi Punaisen Sulan yhteistyökumppaneista ja yhdistyksen Walkers-toiminta yksi keräyksen kumppaneista.

– Suomen Lions tunnetaan hyväntekeväisyystyöstään. Punainen Sulka -keräyksen myötä toteutuu hyvän ja rahan kiertokulku: Leijonien teot muuttuvat rahaksi, joka taas keräyskumppaneiden erityisosaamisen kautta muuttuu konkreettisiksi rohkeiksi teoiksi ja toiminnaksi, Wentzel sanoi.

 

Punainen Sulka 2017 -keräyksen muut kumppanit ovat

  • Tukikummit-säätiö (syrjäytymisen ehkäiseminen)

  • Ehyt ry (päihteidenkäytön vastainen työ)

  • Partiolaisten kansalaiskasvatusohjelma

  • Näkövammaisten liiton nuorten opintotoiminta (elämänhallinnan tukeminen)

  • Lasten ja nuorten säätiön Myrsky-taideterapiahanke (mielenterveystyö)

  • Yeesi ry (voimavaralähtöinen nuorten harrastustoiminta).

Keräysvaroilla lionsklubit ovat sitoutuneet tekemään vähintään 2017 tekoa Suomen nuorten hyväksi yhteistyössä keräyskumppaneiden kanssa. Tekoja kootaan keräyksen verkkosivuille www.punainensulka.fi, missä seurataan kampanjan vaiheita nykyhetkestä aina vuoden 2017 lopulle. Kampanjalla on myös oma TV-studio, jonka tuotantoa voi katsoa Punaisen Sulan Youtube-kanavalta.

Tukea nuorten elämänhallintaan ja syrjäytymisen ehkäisemiseen

Nuorten tukemiseen on yhdessä keräyskumppaneiden kanssa valittu neljä osa-aluetta, jotka ovat

  • syrjäytymisen ehkäiseminen

  • päihteettömyys

  • elämänhallinta ja

  • mielenterveys.

25% keräyksen tuotosta lionsklubit jakavat nuorisotyöhön paikallisesti. Lisäksi lionsklubit tekevät käytännön tekoja nuorten hyväksi omassa ”Elämisen taitoja nuorille, Lions Quest” -ohjelmassaan sekä ja internetin turvalliseen käyttöön ohjaavassa ”Vastuu on meidän -opastustyössään.

Juhlavuosi sekä Suomelle että Lions-järjestölle

Vuonna 2017 sekä itsenäinen Suomi että kansainvälinen Lions-järjestö täyttävät 100 vuotta. Punainen Sulka -keräys on osa itsenäisyyden juhlavuoden Suomi 100 -ohjelmaa ja samalla kunnianosoitus maailman suurimman palveluklubijärjestön, Lions Clubs Internationalin satavuotisjuhlalle.

Varainkeräyskampanjan suojelija on Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö. Avajaisjuhlaan lähettämässään tervehdyksessä hän toteaa nuorten elämän tukemisen oivalliseksi tavaksi juhlia 100-vuotiaan itsenäisen Suomen yhteistä historiaa.

”Nuoret ovat Suomen arvokkain voimavara. Heidän tiedoilla, taidoilla ja voimilla rakennetaan Suomesta vieläkin parempaa maata meille kaikille”, presidentti Niinistö kirjoittaa.

Punainen Sulka 2017 -keräyksen avajaiset ja sitä seurannut lionien Arne Ritari -juhla kokosivat Tampere-talolle lähes 700 Lions-aktiivia eri puolilta maata. Juhlatunnelmaa nostattivat muiden muassa Sulka-lähettilääksi lupautuneet artisti Juha Tapio ja urheilutoimittaja Kaj Kunnas. Lavalla nähtiin myös taikuri Jose Ahonen, poikakuoro Pirkan Pojat sekä Pirkanmaan pelastuslaitoksen mieskuoro Tulikukot. Tampereen kaupungin puolesta juhlaväkeä tervehti pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

http://www.punainensulka.fi

 

Lisätietoja

Punainen Sulka 2017 -keräyksestä

 

Harri Ala-Kulju

Keräyksen viestintävastaava

+358 50 64684

harri.alakulju@lions.fi

 

Lions-järjestöstä ja -toiminnasta

 

Maarit Kuikka

Pääsihteeri

Suomen Lions-liitto ry

+358 10 501 4502,  040 580 2494

www.lions.fi
Liite 

Punainen sulka on Suomen lionsklubien rekisteröity tavaramerkki

Punainen Sulka on Suomen lionsklubien hyväntekeväisyyskeräysten rekisteröity tavaramerkki, jota klubit ovat käyttäneet valtakunnallisissa keräyskampanjoissaan vuodesta 1972 alkaen.

Tunnus on tiettävästi kotoisin Japanista, jossa sitä on käytetty vapaaehtoisen auttamisen vertauskuvana. Suomeen symboli tuli Ruotsin kautta, jossa lionsklubit käyttivät sitä ensimmäisen kerran vuonna 1965 kerätessään 13 miljoonaa kruunua asuntojen saamiseksi vammaisille ihmisille. Sittemmin sitä ovat hyväntekeväisyyskeräyksissään käyttäneet muidenkin Pohjoismaiden lionsklubit.

Suomen lionsklubit ovat eri keräyksillään lahjoittaneet nykyrahassa yli 46 miljoonaa euroa apua tarvitsevien auttamiseen kotimaassa sekä kansainvälisesti.

 

Suomen lionsklubien Punainen Sulka -keräykset.

Keräys-

vuosi

Keräyksen

kohde

Keräystulos

nykyrahassa

miljoonaa euroa

1972

Syöpätaudit

6,6

1975

Sydäntaudit

8,9

1984

Sotaveteraanit

9,2

1990

Vammaiset

6,3

1999

Ikäihmiset

7,1

2006

Lapset ja nuoriso

4,5

 

Lions-järjestöllä esimerkillinen keräysmoraali

Lions-järjestön varainkeruu perustuu lionien omaan, vapaaehtoiseen työhön. Järjestön hallintokulut rahoitetaan sen jäsenten maksamilla jäsenmaksuilla. Lions-järjestö tai sen jäsenet eivät saa keräyksestä palkkioita.

– Olemme ylpeitä siitä, että keräystemme tuotot menevät kokonaan ilmoittamiimme avustuskohteisiin, Punainen Sulka 2017 -keräyksen kampanjavastaava Matti Tieksola sanoo. 

Financial Timesin selvityksessä vuonna 2007 445 yritystä valitsi Lions-järjestön parhaaksi yhteistyökumppanikseen. Se sai täydet pisteet luotettavuudesta, kyvystä soveltaa projektejaan paikallisissa olosuhteissa, tukijoidensa tarpeiden ymmärtämisestä sekä viestinnän onnistumisesta.

 Vuonna 2015 amerikkalainen hyväntekeväisyysjärjestöjä arvioiva tutkimuslaitos Charity Navigator antoi neljäntenä vuotena peräkkäin täydet neljä tähteä Lions-järjestölle. Vain kahdeksan prosenttia järjestöistä saavuttaa maksimipisteet neljänä perättäisenä vuonna. Arvioon vaikuttivat ”hyvä hallinto ja parhaat käytännöt, joilla minimoidaan mahdollisuus epäeettisiin aktiviteetteihin sekä taloudellisesti vastuuntuntoinen järjestön päämäärien toteuttaminen”.

 

Lionit palvelevat:

Lions Clubs International on maailman suurin palveluklubien järjestö. Siihen kuuluu 1,4 miljoonaa jäsentä 210 maassa ja yli 46 000 Lions-klubissa. Lionit tekevät vuodessa 100 000 000 työtuntia vapaaehtoistyötä ja jakavat avustuksina 1000 000 000 Yhdysvaltain dollaria koko maailmassa. Suomessa on 930 Lions-klubia, joissa on jäseninä lähes 25 000 naista ja miestä. He auttavat kotiseutuaan, kotimaataan ja maailmaa noin 5 miljoonan euron arvosta vuodessa.

Lionismin tavoitteena on kasvattaa suvaitsevaisuuteen ja kansainväliseen yhteisymmärrykseen, yhdistää lioneita ja klubeja ystävyyteen ja toimintaan kotiseudun, kotimaan ja koko kansainvälisen yhteisön hyväksi. Lionsjärjestön erityiskohteena on Helen Kellerin kannustamana näönsuojelu. Leijonien näönsuojeluaktiviteeteissa on mm. syntynyt valkoinen keppi.

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs