Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Piispa Askola puolustaa avointa Suomea Kansalaistorilla

Kirkon tiedotuskeskus

Piispa Askola puolustaa avointa Suomea Kansalaistorilla

Tiedote.
Julkaistu: 27.07.2015 klo 14:04
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Helsingin piispa Irja Askola osallistuu huomenna tiistaina 28.7. Kansalaistorilla järjestettävään mielenosoitukseen avoimen ja monikulttuurisen Suomen puolesta.

”Olen mieluusti mukana Kansalaistorilla, jossa puolustetaan avointa Suomea”, Askola sanoo. ”Tässä kokoontumisessa näyttäytyy suomalaisen sielu: me muistamme sen, mitä nälkä, vierasviha ja ulkopuolisuus merkitsevät, ja senkin tiedämme, miten monet maat ovat meitä suomalaisia vastaanottaneet.”

”Älä pelkää pelkoasi – katsele ja kuuntele rauhassa. Tervetuloa toivottamaan uudet ihmiset osaksi yhteisöjämme”, Askola lisää.

Kirkon tie on kulttuurienvälisen vuorovaikutuksen tie

Kirkko on käyttänyt voimakkaan moninaisuutta ja avoimuutta puolustavan puheenvuoron tulevaisuusselonteossaan Kirkkona monikulttuurisessa yhteiskunnassa (2014).

”Kirkon tulee toimia muukalaisvihamielisyyttä ja rasismia vastaan. Kirkon tie on sovituksen ja kulttuurienvälisen vuorovaikutuksen tie”, selonteossa todetaan.

Selonteossa muistutetaan, että moninaisuus on osa Jumalan luomistyötä. Kirkon sanoma ylittää kulttuurien rajat, ja kristittynä elämiseen kuuluu vieraanvaraisuus.

”Jako valtakulttuuriin ja vähemmistöihin ei ole kirkon identiteetin mukainen. Evankeliumi ohjaa näkemään ihmiset tasavertaisina. Yksi ei ole isäntä ja toinen vieras. Kaikki saavat nauttia Jumalan vieraanvaraisuudesta, joka yhdistää ihmiset toisiinsa.”

Kirkko puolustaa aitoa vuorovaikutusta, avointa ja kunnioittavaa keskustelukulttuuria. Kulttuurienvälistä vuorovaikutusta tarvitaan yhteiskunnan kaikilla tasoilla.

”Kokemukset joukkoon kuulumisesta vähentävät ennakkoluuloja ja niin enemmistön kuin vähemmistöjen kääntymistä sisäänpäin.”

Lisätietoja:

Helsingin piispa Irja Askola osallistuu Helsingin Kansalaistorilla mielenosoitukseen 28.7. kello 17-18. Yhteydenotot erityisavustaja Kaisa Kariranta, 040 551 5851, kaisa.kariranta@evl.fi

Meillä on unelma -mielenosoitus Facebookissa

Kirkon tulevaisuusselonteko Sakasti-palvelussa
Työryhmän sihteeri Timo-Matti Haapiainen, 050 4362 075, timo-matti.haapiainen@evl.fi

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs