Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » PIHLAJALINNA JÄMSÄN SOTE-ULKOISTUSKUMPPANIKSI

Pihlajalinna-konserni

PIHLAJALINNA JÄMSÄN SOTE-ULKOISTUSKUMPPANIKSI

Tiedote.
Julkaistu: 17.02.2015 klo 11:18
Julkaisija: Pihlajalinna-konserni

Jämsän kaupunginhallitus hyväksyi päätöksen 16.2.2015

Jämsän kaupunginhallitus on hyväksynyt Pihlajalinnan valinnan kaupungin sote-palvelut tuottavan yhteisyrityksen kumppaniksi. Kaupunginvaltuusto hyväksyi 16.2 kokouksessaan hallintosäännön muutoksen, joka antoi päätösvallan sote-asiassa kaupunginhallitukselle. Pihlajalinna tuottaa yhdessä Jämsän kaupungin kanssa perustettavan yhteisyrityksen kautta kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelut kymmeneksi vuodeksi niin, että niiden määrä ja laatu säilyvät vähintään nykytasolla. Sopimukseen sisältyy lisäksi viiden vuoden optio. Palvelutuotanto alkaa 1.9.2015, jolloin Jämsän sote-palvelut siirtyvät perustettavan yhteisyrityksen tuotettavaksi.

– Tämä on erittäin merkittävä päätös niin Pihlajalinnalle kuin Jämsälle. Olemme toimineet Jämsässä jo pitkään Jokilaakson Terveys Oy:n kautta ja tunnemme hyvin toimintakentän. Olen erittäin iloinen, että Jämsässä haluttiin laajentaa yhteistyötä Pihlajalinnan kanssa. Nyt voimme yhdessä turvata myös Jokilaakson sairaalan toiminnan ja työpaikkojen jatkumisen pitkälle tulevaisuuteen. Tavoitteenamme on jatkaa hyvää yhteistyötä myös paikallisten toimijoiden kanssa, toteaa Pihlajalinna-konsernin toimitusjohtaja Mikko Wirén.

– Päätösvalta sote-asioissa säilyy nyt Jämsässä. Lähipalvelut ja Jokilaakson sairaalan toiminta voidaan nyt paremmin turvata. Uskon, että yhteisyrityksellä on mahdollisuus hoitaa asioita hyvin. Se edellyttää hyvää yhteistyötä sekä suunnittelu- että toteutusvaiheessa. Jämsän kaupungissa uskotaan, että rakennettavassa yhteisyrityksessä myös vähemmistöosakas voi aidosti vaikuttaa päätöksiin ja niiden toteutukseen Tämä on meille mielenkiintoinen mahdollisuus ja haaste, toteaa Jämsän kaupungin hallintoylilääkäri Heimo Lajunen.

Jämsä kilpailutti palveluntarjoajat helmikuussa 2015. SOTE-palvelujen tuottamisesta jätti Jämsän kaupungille tarjouksen kaksi tarjoajaa mutta toinen tarjoaja vetäytyi myöhemmin kilpailutuksesta.

Pihlajalinna tuottaa palvelut yhteiskunnallisen yhteisyrityksen kautta, josta Jämsän kaupunki tulee omistamaan 49 %. Yhteisyrityksen tavoitteena on turvata sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut ja työpaikat Jämsässä sekä hillitä kokonaiskustannusten kasvua. Yhteisyritysmalli on ollut käytössä jo 5 vuotta Jämsän Jokilaakson sairaalassa, jonka toiminnasta vastaa Jämsän, Keski-Suomen sairaanhoitopiirin ja Pihlajalinnan omistama Jokilaakson Terveys Oy. Yhteisyritysmallilla toimitaan myös naapurikunta Mänttä-Vilppulassa, joka huolehtii isäntäkuntana myös Juupajoen palveluista.

Pihlajalinna on tuottanut myös Parkanon sote-palvelut tammikuusta 2015 alkaen. Alueen kunnat ovat muodostaneet paikallisen sote-yhteistoiminta-alueen, johon ovat päättäneet tällä viikolla paikallisten valtuustojen päätöksellä liittyä myös Kihniö ja Mänttä-Vilppula. Vastuukuntana sote-alueella toimii Parkano.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Mikko Wirén, Pihlajalinna Oy 050-322 0927, mikko.wiren@pihlajalinna.fi

Hallintoylilääkäri Heimo Lajunen, 040-861 3650, heimo.lajunen@jamsa.fi

 

 

Pihlajalinna-konserni on Suomen suurin kotimaisessa omistuksessa oleva sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottaja. Pihlajalinna on perustettu vuonna 2001. Sen omistavat yhtiön henkilökunta, Keskinäinen Vakuutusyhtiö LähiTapiola sekä kotimainen Sentica Partners. Pihlajalinna-konserni tuottaa laadukkaita sosiaali- ja terveyspalveluja kunnille ja korkeatasoisia yksityisiä terveyspalveluita Dextra lääkärikeskuksissa, hammasklinikoilla ja sairaaloissa ympäri Suomen. Pihlajalinna työllistää yli 2 000 sosiaali- ja terveydenhuollon sekä muiden alojen ammattilaista.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs