Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » PHSOTEY tiedottaa: Yhtymän palvelut pelaavat normaalisti perjantain mielenilmauksesta huolimatta

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

PHSOTEY tiedottaa: Yhtymän palvelut pelaavat normaalisti perjantain mielenilmauksesta huolimatta

Tiedote.
Julkaistu: 17.09.2015 klo 11:36
Julkaisija: Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

Peruspalvelukeskus Aavan ja Päijät-Hämeen keskussairaalan palvelut toimivat normaalisti huomisen mielenilmauksen aikana. Välittömästi potilas- ja asiakastyöhön osallistuva henkilöstö on ilmoittanut osallistuvansa mielenilmaisuun lähinnä vapaa-aikanaan. Toiveena potilaille ja asiakkaille on, että he ilmoittaisivat, jos eivät pääse vastaanotolle tai tutkimuksiin esimerkiksi julkisen liikenteen seisahtumisen vuoksi.

Peruslähtökohtana on, että perjantaina yhtymän palvelut ovat käytettävissä normaalisti. Isompaa huolta aiheuttaa se,  pääsevätkö potilaat heille varattuun toimenpiteeseen, vastaanotolle tai tutkimuksiin myös Päijät-Hämeen haja-asutusalueilta, kun julkinen liikenne pysähtyy.

Toiveena on, että asiakkaat ja potilaat ilmoittaisivat mahdollisimman varhain, jolleivat pääse tulemaan varattuna aikana. Näin vältyttäisiin siltä, ettei perumatta ja käyttämättä jääneestä ajasta lähde maksua jälkikäteen. Maksun suuruus on 39,60 euroa.

Henkilöstö normaalisti töissä,
esimiehet paikkaavat tarvittaessa

Erikoissairaanhoidossa, ensihoidossa ja päivystyksessä sekä laboratoriopalveluissa henkilöstö on tulossa normaalisti sovittuihin työvuoroihin. Joukkoliikenteen työnseisauksien vaikutuksia on minimoitu muun muassa kimppakyydeillä ja vuosityöajan hyödyntämisellä.

Päiväkotisulut saattavat vaikuttaa joidenkin yksittäisten työntekijöiden työvuoroihin, mutta niidenkin osalta esimiehet ovat arvioineet, ettei suunniteltu toiminta häiriinny. Osa alueen päiväkodeista on kaukonäköisesti pyytänyt vanhemmilta tietoja päivähoidon tarpeista ja pyrkii järjestämään keskeytyksettä lapsen hoidon.

Myös varahenkilöstöä hyödynnetään täysimääräisesti. Lisäksi esimiehet osallistuvat välittömään potilashoitoon, jos tilanne sen vaatii.

Alueelliset laboratoriotutkimusten näytekuljetukset hoituvat tarvittaessa takseilla tai omina kuljetuksina. Mahdolliset Itellan ja Kaukoliikenteen näytekuljetukset hoituvat nekin erikseen sovittavin keinoin.

Lisätietoja:
kuntayhtymän johtaja Timo Louna, 044 719 5505

Päijät-Hämeen suurin sosiaali- ja terveysalan palveluntuottaja ja työnantaja. Intohimona hyvinvointi. Potilaan ja asiakkaan etu edellä www.phsotey.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs