Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » PHSOTEY tiedottaa: hyvis.fi -helpottaa sosiaali- ja terveyspalveluiden käyttöä

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

PHSOTEY tiedottaa: hyvis.fi -helpottaa sosiaali- ja terveyspalveluiden käyttöä

Tiedote.
Julkaistu: 15.01.2015 klo 11:19
Julkaisija: Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

Päijäthämäläisten sosiaali- ja terveyspalveluiden käyttöä on syksystä lähtien helpottanut hyvis.fi –sivusto. Koko sivuston kävijämäärästä jo kolmannes tulee Päijät-Hämeestä. Sivusto on käytössä kuuden maakunnan alueella.

www.hyvis.fi:stä asiakkaat ja potilaat löytävät luotettavaa, asiantuntijoiden tarkastamaa ja tuottamaa tietoa hyvinvoinnista ja terveydestä. Sivuilla voi tehdä terveystestejä, etsiä sosiaali- ja terveyspalveluita ja asioida sähköisesti. Hyviksen kautta terveydenhuollon ammattilainen voi asioida turvallisesti potilaiden ja asiakkaiden kanssa.

Käyttäjämäärät kasvussa
Projektipäällikkö Hanna Ohrimovitsch iloitsee siitä, että päijäthämäläiset ovat olleet innolla vastaanottamassa uutta, sähköistä palvelua. Niin sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset kuin kansalaisetkin ovat olleet myönteisen kiinnostuneita. Päijät-Hämeen sivustoilla oli  yli 20 000 käyntikertaa joulukuun aikana.

- Olemme vasta käyttöönoton alkumetreillä. Sähköisen asiointisopimuksen tehneiden määrä suorastaan räjähti kasvuun joulukuussa, kun 1500 henkilöä löysi palvelun. Kaikkiaan sopimuksen piirissä on yli 2 600 päijäthämäläistä, kertoo projektipäällikkö Hanna Ohrimovitsch.

Kun kansalainen on tehnyt sähköisen asioinnin sopimuksen, hän voi voi valmistautua vastaanottoon etukäteen täyttämällä siihen tarkoitettuja lomakkeita ja viestiä sote-alan ammattilaisten kanssa. Viestivälityksestä sovitaan aina ensin hoitavan ammattilaisen kanssa.

- Keskussairaalaan joulukuussa saapuneista asiakkaista noin 250 oli täyttänyt esitietolomakkeen netissä. Täyttöpyyntö on lähetetty näin aluksi vain osalle potilaista. Toimintaa laajennetaan ja hiotaan palautteen mukaan, Ohrimovitsch kertoo. 

Yksi käytetyimmistä hyvis.fi –palveluista on perusterveydenhuollonlaboratorioajanvaraus. Se laajeni kaikkien päijäthämäläisten käyttöön runsas kuukausi sitten.

Uusia palveluita tulossa
Hyvis.fi –sivustolle on tulossa lisää palveluita kansalaisille tämän vuoden aikana.

- Uusia lomakkeita on tulossa sekä perusterveydenhuollon, että erikoissairaanhoidon puolelle. Alkuvuodesta kansalaiset saavat käyttöönsä omahoitolomakkeen, joka on tarkoitettu pitkäaikaissairaiden hoitosuunnitelman pohjaksi sekä tyypin 2-diabetesriskitesti, johon liittyy yhteydenottolomake.

- Lahtelaisille ikäihmisille on juuri lisätty lomake, jolla voi ottaa yhteyttä ikäihmisten palveluihin. Lisäksi perheiden käyttöön on tulossa lasta odottavan perheen hyvinvointilomake, joka sujuvoittaa terveystarkastuksia neuvolassa. Vielä on tulossa esitietolomakkeita eri vastaanottotilanteita helpottamaan. Alkoholinkäytöstä ja tupakoinnista on omat lomakkeensa. Syksyksi on suunnitteilla lomake, jolla kansalainen voi ilmoittaa haluamastaan reseptillä hankittavasta rokotteesta. Resepti voidaan toimittaa valmiiksi ja kansalainen tulee rokotteen kanssa suoraan vastaanotolle.

Kaikkien viime vuonna sähköisen sopimuksen tehneiden eliOmaHyvis-palveluun kirjautuneiden kesken arvottiin kolme mini iPadia. Onnetar suosi Päivi Nykästä, Sirkka-Liisa Raulahtea ja Silja Suolasta.

Tänä vuonna OmaHyvikseen kirjautuneiden kesken tullaan arpomaan kolme Samsung- tablettia.

Päijät-Hämeen Hyvis on kaikkien julkisten sosiaali- ja terveydenhuollon tuottajien yhteinen julkaisu- ja asiointikanava. Peruspalvelukeskus Oiva, Lahden ja Heinolan sosiaali- ja terveyspalvelut, Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymä eli Peruspalvelukeskus Aava-liikelaitos ja Päijät-Hämeen erikoissairaanhoito vastaavat yhdessä Hyviksen käyttöönotosta ja kehittämisestä.

Kuva Anne Tuovinen, Lahden kaupunki
Kuvateksti: OmaHyvis-palveluun kirjautuneiden kesken arvottiin kolme mini iPadia. Onnetar suosi ovat Silja Suolasta, Sirkka-Liisa Raulahtea (kesk) ja Päivi Nykästä.


Toimitusten käyttöön voittajien yhteystiedot käyttäjäkommentteja varten:
Päivi Nykänen       p.  0407644472
Sirkka-Liisa Raulahti        p. 0405895881
Silja Suolanen p. +358408321482

Lisätietoja:
projektipäällikkö Hanna Ohrimovitsch, puh. 044 440 6620

Liitetiedostot

Päijät-Hämeen suurin sosiaali- ja terveysalan palveluntuottaja ja työnantaja. Intohimona hyvinvointi. Potilaan ja asiakkaan etu edellä www.phsotey.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs