Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Perusturvan suuret muutokset käsitellään Sosiaalialan ajankohtaisfoorumilla

Lapin AMK

Perusturvan suuret muutokset käsitellään Sosiaalialan ajankohtaisfoorumilla

Kutsu.
Julkaistu: 04.11.2014 klo 12:19
Julkaisija: Lapin AMK

Kuntien perustoimeentulotuen laskenta ja maksatus siirretään vuoden 2017 alusta Kelan tehtäväksi. Lisäksi uudistamisen kohteena on sosiaalihuoltolaki ja noin 20 sosiaalihuollon erityislakia: lainsäätäjän tavoitteena on asiakkaan kannalta ehyempi ja johdonmukaisempi kokonaisuus.

Samaan aikaan ovat käynnissä myös osallistavan sosiaaliturvan pilottikokeilut. Osallistavalla sosiaaliturvalla tarkoitetaan tuen saajan osallistumista joko kuntouttavaan työtoimintaan tai vapaaehtoistoimintaan.

Sosiaalihuoltolain muutos, perustoimeentulotuen siirtyminen Kelaan ja osallistava sosiaaliturva ovat myös tämänvuotisen Sosiaalialan ajankohtaisfoorumin pääaiheet.

Foorumi järjestetään tiistaina 11.11.2014 klo 9.45–15.30 Lapin ammattikorkeakoulun Terveysalan yksikössä osoitteessa Meripuistokatu 26, Kemi.

Lakiuudistusten vaikutuksista kertoo Sosiaali- ja terveysministeriön hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen osastolta johtaja Kari Ilmonen. Sosiaali- ja terveysministeriön hallitussihteeri Milja Tiainen avaa Osallistava sosiaaliturva- uudistuksen taustaa ja esittelee uudistukseen liittyvät selvitykset. Osallistavan sosiaaliturvan pilottikuntakokeilusta Paltamon kunnassa kertoo toiminnanjohtaja Anne Huotari Paltamon työvoimayhdistyksestä.

Foorumilla on mukana 160 sosiaalialan tekijää Lapista ja Pohjois-Pohjanmaalta, sekä julkiselta että kolmannelta sektorilta.

Foorumin järjestää Sociopolis-yhteistyörakenne, johon kuuluvat Lapin ammattikorkeakoulun sosiaaliala, Lapin yliopiston sosiaalityön oppiainepooli ja Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus.

Lisätietoja

Yhteydenotot ja haastattelujärjestelyt: lehtori Heli Arola, puh. 040 775 2470, heli.arola@lapinamk.fi. Opetustehtävien vuoksi Helin tavoittaa parhaiten jättämällä soittopyynnön tekstiviestillä.

Ohjelma kokonaisuudessaan http://www.lapinamk.fi/events/Sosiaalialan-ajankohtaisfoorumi-/w0ap50f5/152ee8fd-ec00-4788-93b6-934c11e59adc

Sosiaali- ja terveysministeriön tiedote 12.8.2014/ Osallistava sosiaaliturva: http://www.stm.fi/vireilla/tyoryhmat/osallistava_sosiaaliturva

Sosiaali- ja terveysministeriön tiedote 1.9.2014 / Toimeentulotuen käsittely Kelalle: http://www.stm.fi/vireilla/toimeentulotuen-kasittelyn-siirto-kelalle

 

Lapin ammattikorkeakoulu on Euroopan unionin pohjoisin ammattikorkeakoulu. Sijainti on meille mahdollisuus erikoistua: vahvuutemme on arktinen olosuhdeosaaminen. Hyödynnämme pohjoisen tarjoamia rajattomia mahdollisuuksia niin opetuksessa kuin TKI-toiminnassammekin. Toimipaikkamme sijaitsevat Kemissä, Rovaniemellä ja Torniossa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs