Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Pelastakaa Lapset käynnistänyt toimet Nepalin maanjäristyksestä kärsivien lasten auttamiseksi

Pelastakaa Lapset ry

Pelastakaa Lapset käynnistänyt toimet Nepalin maanjäristyksestä kärsivien lasten auttamiseksi

Tiedote.
Julkaistu: 25.04.2015 klo 14:07
Julkaisija: Pelastakaa Lapset ry

Voimakas maanjäristys on iskenyt Nepaliin. Pelastakaa Lapset Nepalissa on käynnistänyt avustusoperaation. Keräys maanjäristyksestä kärsivien lasten auttamiseksi on aloitettu.

Puolen päivän aikaan paikallista aikaa sattunut maanjäristys oli voimakkuudeltaan 7,9 Richterin asteikolla. Maanjäristyksen keskus oli 80 kilometriä pääkaupunki Kathmandusta luoteeseen. Useiden satojen ihmisten raportoidaan kuolleen. Kathmandun lentokenttä on tällä hetkellä suljettu ja tietoliikenneyhteydet ovat häiriintyneet.

”Vaikka emme vielä tiedä tilanteen vakavuutta, pitää olettaa, että tämän luokan maanjäristys tiheään asutulla alueella aiheuttaa merkittävää tuhoa ja inhimillistä kärsimystä”, toteaa Rea Noponen, Pelastakaa Lasten humanitaarisen avun neuvonantaja.

”Avustustoimien ja ulkopuolisen avun perille saattaminen tullee olemaan haasteellista etenkin jos Kathmandun lentokenttä ei ole käytössä. Kuten kaikissa katastrofeissa, lapset ovat kaikkein haavoittuvimpia.”

Pelastakaa Lapset on täydessä valmiudessa vastata maanjäristyksestä kärsivien ihmisten hätään.  Järjestöllä on valmiiksi sijoitettuna hätäavun tarvikkeita eri puolilla Nepalia sekä myös lähialueen maissa. Järjestön avustusryhmät ovat lähtövalmiudessa muun muassa Intiassa ja Filippiineillä.

Pelastakaa Lapset on toiminut Nepalissa vuodesta 1976 lähtien. Toimintasektoreina ovat muun muassa koulutus, terveys ja lasten suojelu. Suomen Pelastakaa Lapsilla on useita hankkeita käynnissä eri puolilla Nepalia.

Suomen Pelastakaa Lapset on käynnistänyt hätäavun keräyksen maanjärsityksestä kärsivien lasten auttamiseksi.
Keräyspuhelin 0600 03365 (20,11 € + pvm)
Tekstiviestilahjoitus: Tekstaa LAPSELLE numeroon 16499 (viestin hinta 10 €)
Lahjoitus Lasten hätäapurahastoon: FI64 1017 3000 2107 27 (viestiksi Nepalin maanjäristys)
Verkkolahjoitus: www.pelastakaalapset.fi/lahjoita

Keräyslupa: Poliisihallitus 2020/2013/2544, myönnetty 5.7.2013. Lupa on voimassa 1.1.2014–31.12.2015 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Lisätietoja: Max Holm, tiedottaja, 050 433 1438, max.holm@pelastakaalapset.fi

Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on osa Save the Children – järjestöä, joka toimii lasten hyväksi yli 100 maassa. Visionamme on maailma, jossa toteutuu jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallistumiseen. Tehtävänämme on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään. Tue työtämme: http://www.pelastakaalapset.fi/tue-tyotamme/lahjoita/lahjoitustilit/ Lisätietoa: www.pelastakaalapset.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs