Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Pekka Hyysalo on valittu Vuoden Positiivisimmaksi Suomalaiseksi 2014

Suomen Nuorkauppakamarit ry

Pekka Hyysalo on valittu Vuoden Positiivisimmaksi Suomalaiseksi 2014

Tiedote.
Julkaistu: 03.09.2014 klo 18:00
Julkaisija: Suomen Nuorkauppakamarit ry

Positiivareiden ja Suomen Nuorkauppakamareiden raati on valinnut Vuoden Positiivisimmaksi Suomalaiseksi ex-freestylelaskija Pekka Hyysalon. Valinta julkistetaan hotelli Scandic Parkissa (Mannerheimintie 46, Helsinki) keskiviikkona 3.9.2014 kello 18.00. Tilaisuudessa myönnetään myös järjestyksessään 4. Positiivisuuden Elämäntyöpalkinto filosofi Esa Saariselle.

Raati nosti esille Hyysalon asenteen: sen kuinka ihminen voi rankoissakin olosuhteissa itse valita tapansa tarkastella mahdollisuuksiaan. Maailman huipulla urheileva Pekka Hyysalo, 24, vammautui vakavasti hiihtomäessä keväällä 2010. Lääkäreiden ennusteet aivovammapotilaalle olivat synkät.

– Mietin pitäisikö minun vain takertua itsesääliin. Samalla ajattelin, että jos jään makaamaan, en ole mitään, Pekka kertoo vammautumisensa jälkeisestä ajasta.

Pekka päätti taistella. Hän perusti myös FightBack-yhteisön, jonka tavoitteena on kerätä varoja loukkaantuneiden ihmisten kuntouttamiseen. Samalla hän asetti itselleen tavoitteen juosta seitsemän vuoden kuluessa New Yorkin maraton.

Syyskuun 6. päivänä Hyysalo ottaa askeleen kohti unelmaansa järjestämällä 2,6 kilometrin juoksukilpailun Turussa – kunnioitettava suoritus mieheltä, jolle lääkärit antoivat niukasti toivoa neljä vuotta sitten.

– Haluan esimerkilläni kannustaa ihmisiä liikkumaan ja haastamaan itsensä. Jos minä pystyn siihen, niin varmasti pystytte tekin. Jokainen askel kohti asetettua tavoitetta on tärkeä, sekä urheilussa että muilla elämän osa-alueilla, Pekka kertoo.


Elämäntyöpalkinto Esa Saariselle

Filosofi ja kirjailija Esa Saarisen pitkä ja keskeytyksetön ura on jättänyt pysyvät jalanjäljet suomalaiseen yhteiskuntaan. Nyt jaettava elämäntyöpalkinto on kohdallaan huolimatta siitä, että Esa Saarinen on nuori kuusikymppinen, joka vielä jatkaa työtään toivottavasti kymmeniä vuosia eteenpäinkin.

Raati halusi antaa tunnustusta miehelle, joka on sinnikkäästi pitäytynyt omassa linjassaan, näyttänyt kuinka kunnioittaa läheisiään ja rakastaa räiskyvästi. Erityisesti raati nostaa esiin Saarisen halun nähdä jokaisessa tapaamassaan ihmisessä paljon potentiaalia, mahdollisuuksia ja voimavaroja.

Saarinen on omalla tyylillään meidän kaikkien moderni Sokrates, joka auttaa ihmisiä ajattelemaan luovemmin ja löytämään positiivisuutta ja tulevaisuuden tartuntoja elämäänsä. Tämän hän tekee “sokraattisesti” antamatta valmiita vastauksia tai neuvoja toteamalla: ” Tärkeämpää kuin uusi tieto, on ajattelun liike ja osallistujan omat oivallukset.”

 
24. valtakunnallinen positiivisuusviikko

Viikon tavoite on lisätä myönteisyyttä arkipäivässä. Jokainen, joka käytöksellään, asenteellaan, sanoillaan ja energisyydellään luo positiivista ilmapiiriä ympärilleen, parantaa kaikkien elämänlaatua. Anna myönteisen asenteen ratkaista – edes yhden viikon ajan vuodessa.
 

Vuoden Positiivisin Suomalainen valinnan taustaa

Positiivarit tekee yhteistyötä Suomen Nuorkauppakamareiden kanssa edistääkseen yhteiskunnan positiivista muutosta korostamalla positiivisuutta ja palkitsemalla onnistumisia. Valinnan tarkoituksena on yhteiskunnan haasteiden ja epävarmuuden keskellä herättää suomalaiset näkemään mahdollisuuksia sekä valaa uskoa tulevaisuuteen. Vuoden Positiivisimman Suomalaisen valinnalla on jo pitkät perinteet. Idean isä on yrittäjä ja luennoitsija Juhani Töytäri. Vuoden Positiivisin Suomalainen on valittu vuodesta 1993 lähtien.


Vuoden Positiivisimman valintakriteerit:
– hän on osoittanut todellista tahdonvoimaa, sisua ja ahkeruutta
– hänen saavutuksensa ovat merkittäviä
– hän auttaa myös muita onnistumaan, on innostunut ja palveluhenkinen
– hän on pitkäjänteinen tekijä, joka on aina uskonut asiaansa
– hän on oman tiensä kulkija, joka on ryhtynyt sanoista tekoihin


Aiempina vuosina Vuoden Positiivisimmaksi Suomalaiseksi on valittu:
2013 Elastinen, 2012 Minna Kauppi, 2011 Antero Mertaranta, 2010 Toni Nieminen, 2009 Alexander Stubb, 2008 Wilson Kirwa, 2007 Teemu Selänne, 2006 Kiira Korpi, 2005 Piispa Eero Huovinen, 2004 Pikku G, 2003 Mikko Kuustonen, 2002 Pirjo Kauppinen, 2001 Veikka Gustafsson, 2000 Vesa Keskinen, 1999 Marco Bjurström, 1998 Satu Silvo, 1997 Jari Sillanpää, 1996 Olli Valtonen, 1995 Mika Halvari, 1994 Valentin Kononen, 1993 Katri Helena .

 
Elämäntyöpalkinto myönnetty: Aira Samulinille, Elisabeth Rehnille sekä Ilkka ”Danny” Lipsaselle.


Vuoden Positiivisin Suomalainen -kilpailu lisätiedot: 
Riikka Töytäri
projektit
Positiivarit Oy
puh. 040 582 1949
riikka.toytari@positiivarit.fi  

Pekka Hyysalon haastattelupyynnöt:
Marko Martikainen
marko@pulpagency.com
puh. 045 784 00111
http://www.teamfightback.com/

Lisätietoja:
http://vps.positiivarit.fi/


Kuvat sekä videot julkistamistilaisuudesta 4.9. klo 12 jälkeen:

http://vps.positiivarit.fi/medialle
https://www.youtube.com/channel/UCmcCNbB6G7QNtZJ-9T3w-vA

Tilaisuudessa on läsnä vuoden 2013 Vuoden Positiivisin Suomalainen Elastinen, joka luovuttaa kiertopalkinnon seuraajalleen.    

Mukana Vuoden Positiivisinta Suomalaista löytämässä: Kirjapaino Markprint Oy, Leikkien.fi, Zulia, Kodin Kukat Oy, Thisway Connection ja Tom Lundberg – Advisor yhtiöt.

Nuorkauppakamari on kansainvälinen alle 40-vuotiaiden jäsentensä kehittymis- ja johtamiskouluttautumisjärjestö sekä kontaktiverkosto. Nuorkauppakamari kehittää yhteiskuntaa ja johtajuutta paremman tulevaisuuden turvaamiseksi. Suomen Nuorkauppakamarit ry on perustettu vuonna 1957. Varsinaisia jäseniä on noin 2 500 ja yhdessä alumnien kanssa noin 5 000. Globaalisti Nuorkauppakamari toimii 115 maassa, yli 200 000 jäsenen voimin. www.jci.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs