Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » PAM kiertää tapaamassa kerroshoitajia marraskuussa

Palvelualojen ammattiliitto PAM ry

PAM kiertää tapaamassa kerroshoitajia marraskuussa

Tiedote.
Julkaistu: 28.10.2015 klo 11:15
Julkaisija: Palvelualojen ammattiliitto PAM ry

PAM kampanjoi kerroshoitajien oikeuksien puolesta 4.­–11. marraskuuta. Kampanjaviikon aikana PAMin työntekijät kiertävät hotelleissa tapaamassa kerroshoitajia ja hotellivieraita.

PAMin työntekijät kiertävät hotelleissa keskustelemassa kerroshoitajien raskaasta työstä sekä jakamassa alan työhön liittyvää materiaalia. Kyseessä on kansainvälinen Dignity for Hotel Housekeepers -kampanja.

Kerroshoitajien työturvallisuus on puhuttanut monissa maissa viime vuosina. Epävarmat työsuhteet ovat lisääntyneet, ja työntekijöiden työolot, palkat ja työehdot ovat heikentyneet.

- Huoneiden siivoustahti on kiristetty niin kovaksi, ettei työntekijä usein ehdi pitämään päivän aikana kunnollista taukoa, ja myös työn laatu voi kärsiä. Haluamme kampanjaviikon aikana muistuttaa työntekijöitä heidän oikeuksistaan ja nostaa alan arvostusta, PAMin sopimusasiantuntija Markku Björn kertoo.

Lasit, peilit ja kiiltävät pinnat sekä aiempaa painavammat patjat ovat heikentäneet alan työolosuhteita ja lisänneet kerroshoitajien työtaakkaa. Paksut patjat ja tyynypinot voivat aiheuttaa kerroshoitajille terveysongelmia. Lisäksi kerroshoitajilla on selvästi enemmän tapaturmia ja pidempiaikaisia työkyvyttömyyskausia kuin toimialan muilla työntekijöillä. Kerroshoitajat saattavat joutua myös hotellivieraiden seksuaalisen häirinnän kohteeksi.

- Useimmat hotellivieraat eivät tunne hotellisiivouksen luonnetta. Valtaosa ei tiedä, miten raskasta ja turvatonta kerroshoitajan työ voi olla, Björn sanoo.

Dignity for Hotel Housekeepers -kampanja on IUF:n eli ruokatuotannon, maatalouden sekä hotelli- ja ravintola-alan työntekijöiden maailmanliiton järjestämä. PAM osallistuu kampanjaan osana Pohjoismaiden yhteistä kampanjaa.

Kampanja sosiaalisessa mediassa: #fairhousekeeping

Lisätietoa:

Markku Björn, sopimusasiantuntija, 050 467 6801
Tietoa kerroshoitajan työoloista (Putzi)

Palvelualojen ammattiliitto PAM ry on yksityisillä palvelualoilla työskentelevien ammattiliitto. PAMiin kuuluu noin 230 000 jäsentä, joista naisia on 80 prosenttia. Suurin osa PAMin jäsenistä työskentelee vähittäiskaupassa, majoitus- ja ravitsemisalalla, kiinteistöpalveluissa tai vartiointialalla. www.pam.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs