Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Päihdetiedotusseminaari pureutuu nuorten elämänhallintaan 3.6.2014

A-klinikkasäätiö

Päihdetiedotusseminaari pureutuu nuorten elämänhallintaan 3.6.2014

Tiedote.
Julkaistu: 11.04.2014 klo 11:42
Julkaisija: A-klinikkasäätiö

A-klinikkasäätiön 30. Päihdetiedotusseminaarissa syvennytään teemaan Nuoret, päihteet ja elämänhallinta. Luvassa on alustuksia ja keskustelua nuorten elämänhallinnan eri ulottuvuuksista, uusista päihdetrendeistä, pelaamisesta sekä alkoholinkäytöstä.

Nuorten elämänhallintaa lähestytään muun muassa matalan kynnyksen päihdepalveluiden sekä sateenkaarinuorten näkökulmista. Esiin nostetaan myös nuorten itsensä vahingoittaminen, josta usein vaietaan julkisessa keskustelussa, vaikka ilmiö on yleinen. Tutkija Marja-Liisa Rissanen esittelee väitöstutkimustaan, jonka mukaan jopa yksi nuori kymmenestä on vahingoittanut itseään tahallisesti esimerkiksi viiltelemällä.

Uusista päihdetrendeistä selvitetään, mikä on totta ja mikä tarinaa. Kuinka uudet nikotiinituotteet, kuten sähkösavukkeet toimivat? Entä mitä seurauksia nuorelle on kuntodopingin käytöstä? Lisäksi A-klinikkasäätiön johtava ylilääkäri Kaarlo Simojoki vastaa yleisön kannabisaiheisiin kysymyksiin.

Arkisesta mutta usein askarruttavasta pelaamisesta puhutaan niin raha- kuin viihdepelaamiseenkin liittyen. Riippuvuus digitaaliseen viihdepelaamiseen näkyy mediassa yhä useammin, mutta mistä siihen voi saada apua?

Alkoholi kuuluu tavalla tai toisella suomalaisten nuorten elämään. Tutkijatohtori Anu Katainen Helsingin yliopistosta ja erityissuunnittelija Antti Maunu Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:stä keskustelevat nuorten kanssa siitä, mitä juominen merkitsee nuorille vuonna 2014. A-klinikkasäätiön Lasinen lapsuus -toiminnan työntekijä kertoo nuorten kokemuksista läheisten aikuisten alkoholinkäytöstä sekä siitä, miten nuoria voidaan tukea netissä.

Päihdetiedotusseminaari 2014 järjestetään tiistaina 3.6. Helsingin kulttuurikeskus Caisassa. Maksuton tilaisuus on suunnattu toimittajille, viestijöille, asiantuntijoille ja kaikille teemasta kiinnostuneille. Ilmoittautumiset pyydetään tiistaihin 20.5. mennessä osoitteen www.paihdetiedotusseminaari.fi kautta. Seminaarin sivuilla on saatavilla myös päivän ohjelma sekä lisätietoa seminaarista.

A-klinikkasäätiön Päihdetiedotusseminaarin tavoitteena on tiedonvaihto, verkostoituminen ja vaikuttaminen tässä ajassa.

 

Lisätietoja:

Viestintäpäällikkö Aino Majava, A-klinikkasäätiö, puh. 050 5824 357

Yhteyskoordinaattori Kirsi Utoslahti, A-klinikkasäätiö, puh. 045 6579 019

etunimi.sukunimi@a-klinikka.fi

 

Osoitelähde: Terveystoimittajat ry


A-klinikkasäätiön hoito- ja kuntoutuspalvelut, ehkäisevä päihdetyö ja asiantuntijapalvelut vähentävät päihdehaittoja ja muita psykososiaalisia ongelmia. Samalla A-klinikkasäätiö parantaa päihdeongelmaisten ja heidän läheistensä asemaa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs