Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Nuorten Ystävät avaa Kuusamoon ryhmäkodin alaikäisille turvapaikanhakijoille

Nuorten Ystävät

Nuorten Ystävät avaa Kuusamoon ryhmäkodin alaikäisille turvapaikanhakijoille

Tiedote.
Julkaistu: 12.11.2015 klo 13:28
Julkaisija: Nuorten Ystävät

Nuorten Ystävät perustaa yhteistyössä Maahanmuuttoviraston kanssa Kuusamoon uuden ryhmäkodin yksin Suomeen saapuville alaikäisille turvapaikanhakijoille. Ryhmäkotiin voidaan sijoittaa yhteensä 14 lasta tai nuorta ja se aloittaa toimintansa mahdollisimman pian. Ryhmäkoti on tarkoitettu alle 16-vuotiaille lapsille ja nuorille. Alaikäisten turvapaikanhakijoiden ryhmäkoti on Nuorten Ystävien ensimmäinen.

Tulosaluejohtaja Merja Jarva Nuorten Ystäviltä toivoo, että toiminta pääsisi alkamaan jo joulukuussa. - Olemme aloittaneet henkilökunnan rekrytoinnin ja 14-paikkaiseen yksikköön haetaan yhteensä 13 työntekijää.

Suomeen on tullut lyhyen ajan sisällä jo 2000 alaikäistä yksin matkustanutta turvapaikanhakijaa. Osa heistä on hätämajoitustiloissa, joissa olosuhteet eivät ole lapsille parhaimmat mahdolliset.

- Tarjoamme näille hädänalaisille lapsille kodinomaiset olosuhteet, aikuisen tuen ja läsnäolon kellon ympäri sekä turvallisen ja toiminnallisen kasvu- ja elinympäristön. Toiminnan keskiössä tulee olemaan arjen taitojen hallinta, suomen kielen opiskelu ja kotoutuminen yhteisöön, Jarva toteaa.

Ryhmäkoti perustetaan Nuorten Ystävien omaan kiinteistöön, jossa on aiemmin toiminut vammaisten henkilöiden ryhmäkoti.

Lisätietoja:
Tulosaluejohtaja Merja Jarva
 p. 044 7341 824, 
merja.jarva@nuortenystavat.fi

NUORTEN YSTÄVÄT on sosiaali- ja terveysalan asiantuntija- ja vaikuttajajärjestö, jonka keskustoimisto sijaitsee Oulussa. Järjestön omistama liiketoimintakonserni tuottaa valtakunnallisia sosiaali- ja terveysalan erityispalveluja. Järjestökonserni työllistää 550 työntekijää, jotka toimivat lasten ja nuorten, mielenterveys- ja päihdekuntoutujien, vammaisten sekä heidän perheidensä hyväksi. Lisätietoa osoitteesta www.nuortenystavat.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs