Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Nuorten Kriisipisteessä tarjotaan matalan kynnyksen ammattiapua

HelsinkiMissio

Nuorten Kriisipisteessä tarjotaan matalan kynnyksen ammattiapua

Tiedote.
Julkaistu: 30.04.2012 klo 12:52
Julkaisija: HelsinkiMissio

HelsinkiMission Nuorten Kriisipiste ja Krisjouren för unga ovat tarjonneet matalan kynnyksen ammattiapua lähes 20 vuotta. Helposti saatavilla olevasta avusta halutaan muistuttaa nyt, kun mediassa on viime aikoina noussut vahvasti esiin mielenterveyspalveluiden ja ennaltaehkäisevien palvelujen resurssipula, perheiden pahoinvointi sekä nuorten syrjäytyminen.

Nuorten Kriisipiste ja Krisjouren för unga tarjoavat maksutonta, anonyyminä saatavaa ammattiapua 12-29-vuotiaille nuorille ja heidän perheilleen. Päivystykseen voi soittaa tai tulla käymään ilman varattua aikaa, diagnoosia tai lähetettä. Yhteyttä voi ottaa muun muassa ahdistuksen ja pahan olon, koulu- tai työpaineiden, ihmissuhdeongelmien, syömishäiriöiden tai seksuaalisuuteen liittyvien kysymysten tiimoilta.

Kriisipisteen keskeisimmät työskentelymuodot ovat päivystystoiminta ja lyhytkestoinen keskusteluapu. Päivystysaikana nuori voi soittaa tai tulla suoraan keskustelemaan ilman varattua aikaa tai lähetettä. Vuoden 2011 päivystykseen otettiin yhteyttä yhteensä 1217 kertaa. Asiakaskontakteja varattujen käyntien kautta syntyi vuonna 2011 2286 kpl.

Käyntitilastojen mukaan nuorten keskeisimmät asiointisyyt ovat psyykkisiä: ahdistus ja paniikkituntemukset sekä masentunut olo. Myös erilaiset sosiaaliset ja somaattiset ongelmat ovat esillä. Esimerkiksi perhe- ja parisuhdeasiat, opiskeluun ja työhön liittyvät ongelmat. Myös stressi ja selittämätön paha olo ovat usein keskusteluissa esiin nousevia teemoja.

- Nuorten pitäminen kiinni opinto- ja työelämässä edellyttää avun saamista riittävän ajoissa. Itse pärjäämisen kulttuurista on irtauduttava ja apua on pyydettävä vaikka liiankin aikaisin, kertoo HelsinkiMission Nuorten kriisityön johtaja Olavi Sydänmaanlakka. – Esimerkiksi vuonna 2011 vain noin viidesosa meillä keskusteluapua saaneista asiakkaista ohjattiin muualla tarjottavan jatkohoidon piiriin, vaikkapa psykiatrian poliklinikalle. Riittävän ajoissa ja helposti käyty viiden tai kymmenen keskustelun sarja auttoi valtaosaa nuorista pärjäämään toimintakykyisenä opintojensa tai työnsä parissa.

Toimintaa rahoittavat muun muassa Raha-automaattiyhdistys, säätiöt, yritykset sekä yksityislahjoittajat.

Nuorten Kriisipiste, Krisjouren för unga / HelsinkiMissio, Albertinkatu 33, 00180 Helsinki

Päivystysjat: Nuorten Kriisipiste päivystää ti-to klo 9.00-13.00. Päivystyksen aikana voi joko soittaa puh. 045 341 0583 tai tulla käymään ilman ajanvarusta. Krisjouren för unga päivystää ti-to 11-13, puh: 045 341 0574.

Liitetiedostot

HelsinkiMissio on sosiaalialan järjestö, joka toimii seniorityön, nuorten kriisityön ja erityisryhmien parissa. Järjestön missiona on haastaa kaikki suomalaiset taistelemaan unohdettujen puolesta - yksinäisyyttä vastaan. Järjestö toimii pääosin pääkaupunkiseudulla noin 90 työntekijän ja yli 1600 koulutetun vapaaehtoisen voimin. Sen toimintaa rahoittavat yksityislahjoittajat, yritykset, säätiöt, Helsingin kaupunki sekä RAY.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs