Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Nuoria ohjataan netissä koulutuksen ja työn pariin entistä monipuolisemmin

Pelastakaa Lapset ry

Nuoria ohjataan netissä koulutuksen ja työn pariin entistä monipuolisemmin

Tiedote.
Julkaistu: 01.10.2014 klo 09:00
Julkaisija: Pelastakaa Lapset ry

Suunta-palvelu ja Kun koulu loppuu -sivusto yhdistävät voimansa nuorten hyväksi.

Verkossa vuorovaikutteisesti toimivan Suunta-palvelun piiriin on ohjautunut vuoden aikana yli 600 iältään 15–25-vuotiasta nuorta, jotka etsivät omaa tulevaisuuden uraansa ja koulutusmahdollisuuksiaan.  Suunta-palvelussa koulutetut ohjaajat tarjoavat nuorille henkilökohtaista neuvontaa chatissa sunnuntaista torstaihin klo 17–22. Palvelun kohderyhmänä ovat 15–25-vuotiaat peruskoulun tai muiden opintojen nivelvaiheessa olevat nuoret, jotka tarvitsevat tukea työnhaussa ja askeleissa kohti työtä tai koulutusta.

Pelastakaa Lapset ry:n ylläpitämän palvelun kehittämistyö jatkuu Suunta-chatin avautuessa myös Taloudellisen tiedotustoimiston Kun koulu loppuu -verkkosivustolle. Kunkoululoppuu.fi on nuorille suunnattu tietosivusto, jolla vierailtiin viime vuonna yli miljoona kertaa. Yhteistyön tavoitteena on auttaa yhä useampia nuoria löytämään oma polkunsa kohti tulevaisuutta ja työelämää.

– Valtakunnallinen ja anonyymi matalan kynnyksen ohjaus- ja neuvontatyö on osoittautunut hyödylliseksi palveluksi, joka samalla ehkäisee syrjäytymistä. Uuden kumppanin kanssa pystymme aikaisempaa paremmin palvelemaan nuoria, kun chatin löydettävyys paranee. Suunta-toiminnan menestys on osoittanut, että nuoret tarvitsevat palveluita verkossa heille soveltuvaan ajankohtaan, toteaa verkkonuorisotoiminnan päällikkö Veera Uusoksa Pelastakaa Lapset ry:stä.

Käynnissä olevalla, valtakunnallisella Kun koulu loppuu -lukiokiertueella jaetaan tietoa Suunta-chatista ja rohkaistaan olemaan verkon kautta yhteydessä Suunta-ohjaajaan, jos työhön ja koulutukseen liittyvät asiat mietityttävät. Kun koulu loppuu -sivuston suosittu Kysy opolta -kysymys-vastaus-palsta jatkuu edelleen. Palstalle saadaan joka kuukausi jopa 200 kysymystä, joihin oppilaanohjaajat vastaavat mahdollisimman nopeasti.

– Suunta-chat on sivustoamme täydentävä palvelumuoto, jonka avulla voidaan tarjota nuorelle mahdollisuus keskustella verkossa kahdestaan luotettavan aikuisen kanssa. Chatin kautta tavoitamme nuoret sillä hetkellä, kun he kaipaavat apua ja ovat valmiit sitä vastaanottamaan, toteaa johtaja Liisa Tenhunen-Ruotsalainen Taloudellisesta tiedotustoimistosta.

Marraskuussa 2 - 6.11. vietetään Kysy opolta -teemaviikkoa, jonka aikana Kun koulu loppuu -sivuston opinto-ohjaajat vastaavat nuorten työelämää ja koulutusta koskeviin kysymyksiin Suunta-chatissa.

----

Lisätietoja:

www.suuntapalvelu.fi

www.kunkoululoppuu.fi

Veera Uusoksa, projektipäällikkö, Pelastakaa Lapset ry, veera.uusoksa@pelastakaalapset.fi, 050 433 1397

Liisa Tenhunen-Ruotsalainen, johtaja, Taloudellinen tiedotustoimisto,liisa.tenhunen-ruotsalainen@tat.fi, 040 545 2198

Suunta-palvelu on verkkomuotoinen, anonyymi, kaikille nuorille avoin, valtakunnallinen ja ammattitaitoinen matalan kynnyksen ohjaus ja neuvontapalvelu. Palvelu on osa Pelastakaa Lapset ry:n nuorille suunnattua verkkotyötä. Syksyllä 2013 käynnistetty nettipalvelu on saanut kiitosta niin nuorilta kuin ohjaajilta. Yhden luukun nuorten palvelulla on myös taloudellista merkitystä yhteiskunnalle.

Taloudellinen tiedotustoimisto TAT rakentaa Suomea, jonka yrityksillä on osaavat työntekijät ja rohkeutta menestyä. Viestimme, vaikutamme, kehitämme ja autamme asiakkaitamme onnistumaan – kotimaassa ja kansainvälisesti. TATiin kuuluvat myös Finnfacts ja T-Media.

Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on osa Save the Children – järjestöä, joka toimii lasten hyväksi yli 100 maassa. Visionamme on maailma, jossa toteutuu jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallistumiseen. Tehtävänämme on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään. Lisätietoa: www.pelastakaalapset.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs