Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Ministeri Virkkunen avoimen hallinnon kumppanuusohjelman huippukokoukseen Lontooseen

Valtiovarainministeriö

Ministeri Virkkunen avoimen hallinnon kumppanuusohjelman huippukokoukseen Lontooseen

Tiedote.
Julkaistu: 31.10.2013 klo 10:01
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen osallistuu 30.10.−1.11. Lontoossa pidettävään avoimen hallinnon kumppanuusohjelman (Open Government Partnership) huippukokoukseen. Suomi julkistaa Lontoon huippukokouksessa uuden sitoumuksensa avoimuuden edistämiseksi.

Suomi on nostanut yhdeksi sitoumuksen päätavoitteeksi selkeän kielen. Hallitus toteuttaa kampanjan, jolla virastoja ja kuntia motivoidaan käyttämään selkeää kieltä.

”Selkeä kieli on osa avointa hallintoa ja toimivaa demokratiaa. Jotta kansalaiset voivat osallistua ja vaikuttaa asioihin, heidän on saatava oikeaa tietoa ja selkeästi. Tämä on jopa tuottavuuskysymys, sillä monesti päätökset ja asiakirjat on laadittu niin monimutkaisella kielellä, että ihmiset joutuvat soittelemaan päätösten perään ja selvittämään omaa asiaansa monesta paikasta”, hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen sanoo. 

Virkkunen muistuttaa, että virkatekstien selkeys ja ymmärrettävyys ei ole vain kieliammattilaisten tai yksittäisten kirjoittajien vastuulla, vaan se on myös johdon ja koko työyhteisön asia.  

Selkeän kielen lisäksi Suomen avoimen hallinnon toimintasuunnitelma keskeisiä tavoitteita ovat muun muassa hallinnon valmisteluprosessien avoimuuden lisääminen, tietovarantojen avaaminen ja kansalaisyhteiskunnan omaehtoisen toiminnan tukeminen.

Lontoon kokouksessa jaetaan kokemuksia siitä, miten avoimuudella voidaan parantaa julkisia palveluja, tukea taloudellista kasvua, vähentää köyhyyttä ja korruptiota sekä palauttaa luottamusta hallintoihin.

Kokoukseen odotetaan noin tuhatta osallistujaa. Kumppanimaiden hallintojen lisäksi osallistujia on kansalaisjärjestöistä, yrityksistä ja kansainvälisistä järjestöistä. Kumppanuusohjelmaan kuuluu tällä hetkellä 60 jäsenmaata.

Huippukokousta voi seurata suorana verkkolähetyksenä ja Twitterissä tunnisteella #ogp13

Lisätietoa Open Government Partnershipista

Lisätietoa Suomen avoimen hallinnon hankkeesta

 

Lisätietoja: 

ministeri Virkkusen erityisavustaja Elina Laavi etunimi.sukunimi@vm.fi puh. 040 708 2121

Avoimen hallinnon toimintaohjelma: finanssineuvos Katju Holkeri etunimi.sukunimi@vm.fi puh. 040 764 9880

 

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs