Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Mikä on yksityisen sektorin rooli tulevaisuuden sote-palveluissa?

Työ- ja elinkeinoministeriö

Mikä on yksityisen sektorin rooli tulevaisuuden sote-palveluissa?

Kutsu.
Julkaistu: 04.03.2015 klo 10:51
Julkaisija: Työ- ja elinkeinoministeriö

Työ- ja elinkeinoministeriön HYVÄ –ohjelma päättyy. Keväällä 2009 käynnistetty ohjelma keskittyi hoito- ja hoivapalvelualan työ- ja elinkeinopoliittiseen kehittämiseen. Sen painopisteet olivat palvelumarkkinoiden, yritystoiminnan kasvun ja kansainvälistymisen ja asiakaslähtöisten palvelujen kehittäminen.

HYVÄ-ohjelma arvioi tuloksiaan ja pohtii hoito- ja hoivapalvelualan tulevaisuuttaan päätösseminaarissa, joka järjestetään Finlandia-talon terassisalissa keskiviikkona 11.3.2015 klo 13.00-16.30. Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita seuraamaan tilaisuutta.

Tilaisuuden avaa elinkeinoministeri Jan Vapaavuori. Äänessä hänen jälkeensä ovat useat asiantuntijat sekä kansanedustajat, jotka keskustelevat mm. yksityisen sektorin roolista palvelujen tuottajana. Linkki koko ohjelmaan löytyy kutsun alta.

HYVÄ -ohjelman tuloksia ovat mm. hoiva-avustajakoulutuksen käynnistyminen, toimialan yritysten kansainvälistymisen ja viennin edistämistoimenpiteet sekä yrityspalveluissa toimivan henkilöstön koulutus. Ohjelma kokosi vankan tietopohjan palvelumarkkinoiden ja alan yritystoiminnan kehityksestä, työvoimatarpeen ja -tarjonnan tilasta ja tulevaisuuden näkymistä, yritystoiminnan uusista toimintamalleista ja alan kansainvälistymismahdollisuuksista.

Sosiaalipalveluista yksityinen sektori tuottaa keskimäärin 30 prosenttia ja terveyspalveluista neljänneksen. Yksityisen sektorin rooli palvelutuotannossa on kasvanut 1990 -luvulta lähtien koko ajan tasaisesti.

Tilaisuudessa julkistetaan myös hankkeen loppuraportti ”Hyvää yrittäjyydestä ja yhteistyöstä”, joka on luettavissa 11.3. alkaen TEM:n verkkosivuilla osoitteessa www.tem.fi/julkaisut (toimitukset voivat tutustua julkaisuun embargona 10.3. lähtien. Tilaukset maarit.skogberg@tem.fi tai puhelimitse 029 50 47053)

Tilaisuuden ohjelma: https://www.tem.fi/files/42361/HYVA_Finlandia-talo_OHJELMA.pdf

Lisätiedot:

kehitysjohtaja Ulla-Maija Laiho, TEM, p. 040 8268767
hankesuunnittelija Maarit Skogberg, TEM, p. 029 50 47053 (mediajärjestelyt)

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs