Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Mielenterveystyö on osaamisen asia – verkkomateriaalista tukea työhön

Tampereen ammattikorkeakoulu

Mielenterveystyö on osaamisen asia – verkkomateriaalista tukea työhön

Tiedote.
Julkaistu: 16.06.2015 klo 12:07
Julkaisija: Tampereen ammattikorkeakoulu

Kansainvälinen eMenthe-projekti tuottaa ylemmän korkeakoulutason verkko-oppimateriaaleja mielenterveystyön opiskelijoille ja ammattilaisille kolmesta eri mielenterveysalan aiheesta.

Mielenterveysongelmiin ja palvelujen kehittämiseen liittyvät huolenaiheet ovat Euroopassa samanlaisia. Seitsemän eurooppalaista korkeakoulua rakentaa yhteistyönä mielenterveysalan keskeisiin teemoihin liittyviä ylemmän korkeakouluopetuksen tasoisia verkko-oppimateriaaleja. Materiaaleja hyödynnetään alan opetuksessa. 

Haasteena verkkomateriaalien osalta on osittain ollut tähän asti sisällön ajantasaisuus ja luotettavuus. eMenthe hankkeessa sisältöjä rakentavat opettajat, professorit ja tutkijat vastaavat niin sisällöistä kuin materiaalien pedagogiikasta ja tuottamisesta.

Entistä parempaa mielenterveystyötä

Luotettavalla verkko-opiskelumateriaalilla tuetaan osaamista ja tätä kautta entistä parempaa mielenterveystyötä. Koulutus on väline, jonka kautta turvataan avun tarvitsijoille hyvä hoito.

- Verkkomateriaaleissa tuodaan esille tiedonlähteet, jotta käyttäjä voi arvioida materiaalin laatua ja sisällön luotettavuutta. Terveydenhuollossa näyttöön perustuva tieto ja sen mukainen toiminta korostuu erityisesti, kertoo hankkeen koordinoija yliopettaja Nina Kilkku TAMKista.

Hankkeen materiaalit tulevat olemaan verkossa kenen tahansa käytettävissä keväällä 2016. Tällä hetkellä projektissa tuotetaan materiaalia kaikissa hankkeeseen osallistuvissa maissa.

Projektia hallinnoi Tampereen ammattikorkeakoulu. Hankkeen partnereina ovat Turun ammattikorkeakoulu, Diakonia-ammattikorkeakoulu, Trinity College Dublin Irlannista, Nottinghamin yliopisto Iso-Britanniasta, Hogeschool Utrecht Alankomaista ja Halmstadin yliopisto Ruotsista.

Lisätietoa:

ementhe.tamk.fi
Nina Kilkku, yliopettaja, TAMK, nina.kilkku@tamk.fi, p. 050 511 8754

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs