Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Metsäkonealalle hyväksytty uusi työehtosopimus

Puuliitto

Metsäkonealalle hyväksytty uusi työehtosopimus

Tiedote.
Julkaistu: 10.01.2016 klo 12:00
Julkaisija: Puuliitto

Puuliiton hallitus on hyväksynyt perjantaina 8.1. saavutetun työllisyys- ja kasvusopimuksen mukaisen neuvottelutuloksen metsäkonealan uudeksi työehtosopimukseksi. Sopimuskausi on 10.1.2016–31.1.2017.

Palkkoja korotetaan sopimuskauden alussa yleiskorotuksella, jonka suuruus on kymmenen senttiä tunnilta. Myös neuvotteluissa kiistan aiheena olleesta palkkarakennekysymyksestä saavutettiin ratkaisu.

– Sopimusta voidaan pitää Puuliiton neuvotteluille asettamien tavoitteiden mukaisena ja siksi tyydyttävänä.

– Palkkojen yleiskorotus on työllisyys- ja kasvusopimuksen mukainen. Sen rinnalla neuvotteluissa ongelmaksi nousseeseen kokemusvuosilisäjärjestelmään löydettiin ratkaisu vuosiportaiden uudelleen järjestämisellä. Uudessa kokemusvuosilisäjärjestelmässä palkankorotusten painotusta on siirretty työuran alkupäähän, Puuliiton puheenjohtaja Jari Nilosaari kommentoi hallituksen päätöksen valmistuttua sunnuntaina 10. tammikuuta.

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Jari Nilosaari puh. 0400 872 641.

Puuliitto on mekaanisen metsäteollisuuden, puusepänteollisuuden, bioteollisuuden, metsä- ja metsäkonealan, venealan ja maatalousalojen työntekijöiden etujärjestö. Liittoon kuuluu noin 35 000 jäsentä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs