Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Maatalousyrittäjien vuosilomien hakuun muutoksia vuodelle 2016

Mela

Maatalousyrittäjien vuosilomien hakuun muutoksia vuodelle 2016

Tiedote.
Julkaistu: 30.11.2015 klo 09:10
Julkaisija: Mela

Vuosilomahakemusten postittaminen paikallisyksiköistä maatalousyrittäjille on käynnissä. Hakulomake on laadittu perustuen hallituksen esitykseen lomituspalvelulain muuttamisesta. Jotta lomituspalvelujen järjestäminen on mahdollista heti alkuvuonna, käynnistettiin vuosilomien hakeminen esityksen perusteella.

Hakuprosessi tapahtuu tänä vuonna paperilomakkeilla, jotka löytyvät Melan nettisivuilta. Paikallisyksikkö päättää vuosilomien hakuajan ja ohjeistaa lomakkeiden täyttämisessä.

Lainmuutosten viivästymisestä ja postilakosta johtuen Mela on ohjeistanut paikallisyksiköitä, että tässä tilanteessa hakuaikaa voidaan pidentää ja hakuajan jälkeen saapuneet hakemukset tulee käsitellä.

Voimassa olevaan lakiin verrattuna lakiesityksestä on poistettu mahdollisuus ilmoittaa vuosiloman ajankohtia hakuajan jälkeen. Vuosilomahakemuksessa on ilmoitettava aiotut vuosiloman ajankohdat. Koska lakia ei vielä ole vahvistettu, Mela on suositellut paikallisyksiköille olemaan joustavia vuosilomapäivien ilmoittamisen suhteen.

Lisätietoja asiasta antaa yksikönpäällikkö Päivi Wallin puh. 029 435 2343

Mela hoitaa maatalousyrittäjien, kalastajien, poronhoitajien ja apurahansaajien lakisääteistä sosiaaliturvaa. Eläke- ja tapaturmavakuutusten lisäksi Mela vastaa maatalouslomituksesta ja työturvallisuusasioista. Melan asiakkaina on 68 000 maatalousyrittäjää, 3 000 apurahansaajaa ja 130 000 eläkkeensaajaa.

www.mela.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs