Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » LokalTapiolas förmån till barnfamiljer – Skydd vid allvarlig sjukdom för barn avgiftfritt under första året

LähiTapiola

LokalTapiolas förmån till barnfamiljer – Skydd vid allvarlig sjukdom för barn avgiftfritt under första året

Pressmeddelande.
Publicerad: 01.06.2016 kl. 09:00
Utgivare: LähiTapiola

Om ett barn blir allvarligt sjukt är det extremt viktigt att föräldern kan vara nära. Skydd vid allvarlig sjukdom för barn underlättar familjens vardag och bidrar till uppehället. LokalTapiola erbjuder nu skyddet till sina barnfamiljskunder avgiftfritt under första året. – Vi vill understöda barnfamiljer och göra det möjligt för föräldrarna att finnas nära om barnet är allvarligt sjukt. Förmånen är en livstrygghetsgärning vars syfte är att göra kundernas liv tryggare och hälsosammare. Med förmånen vill vi tacka våra kunder för att de litar på våra tjänster, säger LokalTapiola Livbolags verkställande direktör Minna Kohmo.

Att finnas nära är det viktigaste föräldrar kan ge sina barn, särskilt när ett barn insjuknar. Många föräldrar vill ta en paus med arbetet för att kunna sköta barnet. Ibland kan avståndet mellan hemmet och sjukhuset vara långt och då krävs planering av de praktiska arrangemangen.

LokalTapiola har utvecklat ett nytt skydd vid allvarlig sjukdom för barn som underlättar familjens vardag och bidrar till uppehället. Enligt en kundundersökning anses en dylik försäkring mycket behövlig eftersom många som haft ett allvarligt sjukt barn skulle ha behövt understöd för att kunna vara nära barnet samt med uppehället och med att ordna vård efter det mest akuta läget.

Förmånen gäller fram till slutet av år 2016. Försäkringen beviljas avgiftsfritt till under 16 år gamla barn efter en hälsoutredning i enlighet med normal beviljandepolicy. I normala fall kostar skyddet vid alvarlig sjukdom för barn 165–225 euro per år beroende på försäkringshelheten.

– Familjens skydd är en summa av flera olika faktorer: det som händer barnet påverkar de vuxna i familjen och vice versa. Vården inom offentliga sektorn är högklassig, men socialskyddet täcker endast begränsat indirekta kostnader som orsakas familjen. Skydd vid allvarlig sjukdom för barn avhjälper denna brist. Skyddet används redan utbrett i Sverige, Danmark och övriga Norden, och då särskilt i Sverige, men i Finland erbjuds försäkringen endast av LokalTapiola. Genom att erbjuda första året avgiftsfritt vill vi visa vår uppskattning för våra trogna kunder så att de kan få ett omfattande skydd för barnets framtid och familjens uppehälle, säger Minna Kohmo.  

Försäkringen gör det möjligt för föräldrarna att vara nära ett sjukt barn

På basis av försäkringen betalas dagpenning när barnet tas in för sjukhusvård som varar över 12 timmar. Ersättning kan även betalas på grund av allvarlig diagnos eller bestående men hos barnet.  

Ersättningarna kan t.ex. användas för att täcka kostnader för resor till sjukhus och inkvartering eller användas av föräldrarna för att på bästa sätt ordna vård till barnet.

Om t.ex. ett barn som insjuknat i diabetes i början av sjukdomen får vård på sjukhus och i hemmet i 20 dagar, betalar försäkringen vid allvarlig sjukdom totalt ca 1 100 euro i dagpenning och upp till 30 000 euro engångsersättning till följd av bestående men.

Skyddet vid allvarlig sjukdom för barn inkluderar även tjänsten HälsoHjälpen. Vid olycksfall eller sjukdomar kan föräldrarna ringa en avgiftsfri tjänst där samtalen besvaras av professionella personer vid läkarstationen Dextra.

Förmånen är en konkret gärning för att öka tryggheten och hälsan i samhället

LokalTapiola vill bidra till att göra samhället tryggare och hälsosammare med hjälp av konkreta gärningar. Skyddet vid allvarlig sjukdom för barn är en sådan gärning. Försäkringen är en logisk fortsättning på de tidigare lanserade koncepten Smart livförsäkring och Apukuski samt Hjälteskolningen.

– Dessa förmåner är gärningar med vilka vi för vår del tar ansvar för välbefinnandet i Finland. Som ett försäkringsbolag kan vi även göra annat än endast ersätta skador. Vi vill hjälpa våra kunder att bygga ett skyddsnät och leva ett hälsosammare och tryggare liv, säger marknadsföringsdirektör Olli-Pekka Pohjanmäki vid LokalTapiola-gruppen.

Tilläggsinformation:

Minna Kohmo
verkställande direktör, LokalTapiola Livbolag
050 5566 507

Olli-Pekka Pohjanmäki
marknadsföringsdirektör; kunder, marknadsföring och kommunikation, LokalTapiola-gruppen
040 1630 474

e-post:
etunimi.sukunimi@lahitapiola.fi

www.lahitapiola.fi/henkilo/vakuutukset-ja-elake/henkilovakuutukset/lapsen-vakavan-sairauden-vakuutus

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs