Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Lionit kiittävät veteraaneja

Suomen Lions-liitto ry

Lionit kiittävät veteraaneja

Tiedote.
Julkaistu: 01.10.2014 klo 11:49
Julkaisija: Suomen Lions-liitto ry

Suomen Lions-liiton kauden 2014–2015 pääpalveluaktiviteetti Kiitos veteraanit! on käynnistynyt. Palveluaktiviteetissa lionit käyvät tapaamassa veteraaneja, sotaleskiä, puolisoita, sotaorpoja, pikkulottia ja sotilaspoikia. Lionit auttavat veteraaneja pienimuotoisissa koti- ja avustustöissä esim. lumenluonti, haravointi, polttopuiden teko, pensasaidan leikkaus, kaupassakäynti.

Palveluaktiviteetti on lionien kiitos isänmaamme puolustajille. Sotiemme veteraaneja on elossa noin 30.000 henkeä ja kun joukkoon lisätään puolisot, lesket, sotaorvot, pikkulotat ja sotilaspojat on joukko suurempi.

Kampanjan tärkeitä päiviä ovat 8.10.2014 lionien kansainvälinen palvelupäivä, 6.12.2014 itsenäisyyspäivä, 13.3.2015 talvisodan päättymispäivä ja 27.4.2015 kansallinen veteraanipäivä ja erityisesti noina päivinä lionit ovat sankoin joukoin auttamassa veteraaneja.

Osana kampanjaa lionien kansainvälisenä palvelupäivänä 8.10.2014 järjestetään veteraaneille ja veteraanipäättäjille suunnattu korkeatasoinen seminaari Nordea Suomi Oyj:n tiloissa Helsingissä.

Seminaarissa on arvovaltaisia puhujia, mm. puhemies Eero Heinäluoma, puolustusministeri Carl Haglund ja entisiä puolustusministereitä Elisabeth Rehn, Anneli Taina ja Seppo Kääriäinen sekä joukko lukuisia muita arvovaltaisia puhujia.

Seminaarin juontaa evp. eversti Pekka Majuri ja paneelikeskustelua seminaarissa alustaa Sotainvalidien perinnejärjestön puheenjohtaja Lasse Lehtinen.

Mielenkiintoisten puheenvuorojen lisäksi seminaarissa kuullaan musiikkia Seppo Hovin ja Taina Piiran johdolla.

Medialla on seminaarissa mahdollisuus haastatella puhujia ja veteraaneja sekä veteraanityön asiantuntijoita tämän hetkisestä veteraanien tilanteesta yhteiskunnassamme sekä tiedustella heidän mielipiteitään ajankohtaisiin asioihin.

Toivomme median saapuvan paikalle tilaisuuteen. Seminaarin ohjelma näkyy oheisessa kutsussa.

 

Lisätietoja

palvelu- ja varainhankintajohtaja Tauno Laine, 050 350 9735, tauno.laine@lions.fi

palvelu- ja varainhankintasihteeri Sari Pirinen, 040 417 4862, sari.pirinen@lions.fi

 

Liitetiedostot

Lions-klubit  palvelevat

Lions-järjestön jäsenet tekevät vapaaehtoistyötä yhtä hyvin lasten ja nuorten terveen elämän ja kehityksen turvaamiseksi kuin ikääntyneiden, perheiden, vammaisten ja muiden apua tarvitsevien tukemiseksi.

Lions-järjestön motto on: Me palvelemme. Palvelu tapahtuu paikallisten Lions-klubien kautta. Jäseniä järjestössä on lähes 1,4 miljoonaa 208 maassa. Suomessa jäseniä on yli 25.000. Naisia heistä on runsaat 4.000 eli 16%.

Lions-klubien tärkein kiinnostuksen kohde on oma lähialue ja asuinympäristö. Palvelun kohteina ovat mm. koulut ja päiväkodit, kunnalliset ja yksityiset vanhainkodit ja palvelutalot, vammaiset ja näkövammaiset ja lasten liikuntaharrastukset.

Paikallisen auttamisen lisäksi klubit osallistuvat myös kansallisiin ja kansainvälisiin hankkeisiin, mm. suurkatastrofikeräyksiin.

Lionsjärjestö ei pyri korvaamaan yhteiskunnan peruspalveluja, vaan vapaaehtoistyöllä annetaan apua kohteisiin, jotka jäävät hoitamatta julkisin varoin. Tämä apu voi olla pienille ryhmille tai yksittäisille ihmisille hyvinkin merkittävää.

Myös lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn on kehitetty useita eri palveluja, joita klubit toteuttavat kotiseuduillaan yhteistyössä eri oppilaitosten kanssa.

Palvelun lisäksi klubit auttavat myös taloudellisesti. Varat kerätään avustuskohteisiin järjestämällä erilaisia tapahtumia ja tempauksia. Keräysten tuotto menee lyhentämättömänä avustuskohteisiin. Vuonna 2007 Financial Timesin tekemän tutkimuksen mukaan Lions Clubs International Federation (LCIF) arvioitiinkin sen vuoksi maailman luotettavimmaksi vapaaehtoisjärjestöksi.

Lisätietoja:

Maarit Kuikka

Pääsihteeri

Suomen Lions-liitto ry

maarit.kuikka@lions.fi

(09) 565 59510

040 580 2494

www.lions.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs