Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Leijonilla taifuuni lipaskeräys

Suomen Lions-liitto ry

Leijonilla taifuuni lipaskeräys

Tiedote.
Julkaistu: 10.01.2014 klo 23:45
Julkaisija: Suomen Lions-liitto ry

Filippiinejä marraskuussa 2013 kohdanneen tuhon korjaaminen kestää vielä pitkään. Siksi Suomen Lions-liitto aloittaa koko kevään mittaisen lipaskeräyksen supertaifuuni Yolandan uhrien auttamiseksi ja jälleenrakentamisen tukemiseksi.

Keräyksen toteuttavat paikalliset lionsklubit sekä nuorisojärjestö Leojen leoklubit. Leijonia ja leoja voidaan nähdä näissä merkeissä lippaineen eri puolilla maata tammikuusta alkaen.

Lippaaseen kerätyt eurot menevät luotettavasti perille. Varat ohjataan Suomen Lions-liiton katastrofitilin kautta Filippiineille Lions-järjestön kansainvälisen säätiön (LCIF) välityksellä.

Paikalliset kerääjät toimivat vapaaehtoisina. Filippiineillä paikalliset, vapaaehtoiset lionsklubien jäsenet organisoivat varojen suuntaamisen ja käytännön avustustyön tuhoalueilla.

Jälleenrakentamista voi tukea myös suoraan lahjoittamalla Suomen Lions-liiton katastrofitilille (keräyslupa n:o  2020/2012/2573 , Ahvenanmaalla n:o ÅLR 2013/7707). Katastrofitilin numero on FI54 8000 1970 8298 84 (BIC DABAFIHH). Lahjoituskohteeksi merkitään viestikenttään “Taifuuni

Tähän mennessä kansainvälinen LCIF-säätiö on saanut taifuunilahjoituksia Filippiineille jo noin 700 000 euron arvosta. Niillä varoilla on pystytty antamaan apua kymmenille tuhansille taifuunin tuhoista kärsiville filippiiniläisille tarjoamalla mm. suojaa, ravintoa ja terveydenhuoltoa.

 

Lionit auttavat jatkuvasti eri puolella maailmaa

Lions-klubien kansainvälinen säätiö LCIF suuntaa vuosittain noin 30 miljoonaa euroa avustusprojekteihin ympäri maailmaa. Osa varoista käytetään järjestön kansainvälisiin ohjelmiin kuten näönsuojeluun sekä rokotusohjelmaan kehittyvissä maissa.

Katastrofiavun tehokas perille saaminen perustuu laajaan kansainväliseen verkostoon, jossa paikalliset, vapaaehtoiset lionsklubit organisoivat avustustyön kohteessa. Tällä hetkellä järjestö toimii jo noin 210 maassa ja maantieteellisellä alueella.

Suomeen ensimmäinen lionsklubi perustettiin vuonna 1950. Suomen lionien ja leojen avustusten määrä on vuosittain noin 5 miljoonaa euroa. Tämän lisäksi vapaaehtoistyö apua tarvitsevien hyväksi vastaa vuosittain usean miljoonan euron arvoista työpanosta.

Chicagolainen vakuutusmies Melvin Jones perusti Lions-järjestön vuonna 1917. Järjestössä vietetään Lions-viikkoa sen perustajan syntymäpäivän kunniaksi tammikuussa viikolla kolme.

Kuvateksti:

Lipaskeräys Järvenpään Sibeliuksenkadun Janne-kävelykatuosuudella. Kerääjät Heikki Hurme (LC Järvenpää / Jean Sibelius), Vuokko Kantanen (LC Järvenpää / Ainot) ja Camilla Ekman (Leo Club Järvenpää). Kuva: Kari J. Hietala.

 

 

 

 

Liitetiedostot

Lions-klubit  palvelevat

Lions-järjestön jäsenet tekevät vapaaehtoistyötä yhtä hyvin lasten ja nuorten terveen elämän ja kehityksen turvaamiseksi kuin ikääntyneiden, perheiden, vammaisten ja muiden apua tarvitsevien tukemiseksi.

Lions-järjestön motto on: Me palvelemme. Palvelu tapahtuu paikallisten Lions-klubien kautta. Jäseniä järjestössä on lähes 1,4 miljoonaa 208 maassa. Suomessa jäseniä on yli 25.000. Naisia heistä on runsaat 4.000 eli 16%.

Lions-klubien tärkein kiinnostuksen kohde on oma lähialue ja asuinympäristö. Palvelun kohteina ovat mm. koulut ja päiväkodit, kunnalliset ja yksityiset vanhainkodit ja palvelutalot, vammaiset ja näkövammaiset ja lasten liikuntaharrastukset.

Paikallisen auttamisen lisäksi klubit osallistuvat myös kansallisiin ja kansainvälisiin hankkeisiin, mm. suurkatastrofikeräyksiin.

Lionsjärjestö ei pyri korvaamaan yhteiskunnan peruspalveluja, vaan vapaaehtoistyöllä annetaan apua kohteisiin, jotka jäävät hoitamatta julkisin varoin. Tämä apu voi olla pienille ryhmille tai yksittäisille ihmisille hyvinkin merkittävää.

Myös lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn on kehitetty useita eri palveluja, joita klubit toteuttavat kotiseuduillaan yhteistyössä eri oppilaitosten kanssa.

Palvelun lisäksi klubit auttavat myös taloudellisesti. Varat kerätään avustuskohteisiin järjestämällä erilaisia tapahtumia ja tempauksia. Keräysten tuotto menee lyhentämättömänä avustuskohteisiin. Vuonna 2007 Financial Timesin tekemän tutkimuksen mukaan Lions Clubs International Federation (LCIF) arvioitiinkin sen vuoksi maailman luotettavimmaksi vapaaehtoisjärjestöksi.

Lisätietoja:

Maarit Kuikka

Pääsihteeri

Suomen Lions-liitto ry

maarit.kuikka@lions.fi

(09) 565 59510

040 580 2494

www.lions.fi

 

 

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs