Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Lapsiperheet löytävät avun kirkon perheneuvonnasta

Kirkon tiedotuskeskus

Lapsiperheet löytävät avun kirkon perheneuvonnasta

Tiedote.
Julkaistu: 23.02.2015 klo 09:15
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Kirkon perheneuvontapalveluiden kysyntä jatkoi kasvuaan vuonna 2014. Kaikkiaan kirkon perheneuvonnasta sai viime vuonna tukea lähes 17 500 ihmistä. Suurin osa asiakaskunnasta on 30-39-vuotiaita pienten lasten vanhempia.

Suomi on kärkimaita Euroopan avioerotilastoissa. Vanhempien ero koskettaa vuosittain yli 30 000 lasta. Viimeaikainen huolestuttava kehityssuunta on, että parisuhde kariutuu lasten ollessa vielä alle kouluikäisiä. Vanhempien ero on lapsille aina kriisi ja riskitekijä tulevalle kehitykselle.

”Pikkulapsiperheiden hakeutuminen perheneuvontaan on osittain seurausta siitä, että avun hakemisen kynnys on madaltunut. Pikkulapsivaihe on haastava ja kuormittava, mikä näkyy myös siinä, että parisuhteet ovat yhä lyhempiä”, sanoo Kirkkohallituksen kasvatus ja perheasiat -yksikön johtaja Päivi Kähkönen.

”Perheneuvonta auttaa löytämään vaihtoehtoja erolle, mutta myös tukee erotilanteessa vanhemmuutta ja auttaa näkemään eron vaikutukset lapsen näkökulmasta”, Kähkönen kertoo.

Tulevan hallituksen tuettava lapsiperheitä

Kirkko esittää tulevan hallituksen ohjelmaan lisää tukea lapsiperheille. Kirkko esittää, että neuvolapalveluiden yhteyteen rakennetaan moniammatillinen verkosto, joka tukee lapsiperheitä kriisitilanteissa. Tukiverkosto koostuisi sekä kunnallisista että kirkon ja kansalaisjärjestöjen palveluista.

Kirkko vaatii myös, että perheneuvonnan resurssit on turvattava ja erityinen huomio on kohdistettava pikkulapsiperheiden tukemiseen.

”Akuuttien erokriisien hetkellä eri tahojen yhteistyö on tärkeää. Perheiden tarvitsema apu ja tuki on tehokkainta silloin, kun se on oikea-aikaista ja riittävää. Tänä päivänä perheiden ja lasten tukemisesta säästetty euro voi aiheuttaa lyhyessä ajassa satojen eurojen kustannukset - inhimillisestä hädästä puhumattakaan”, Päivi Kähkönen toteaa.

 

Kirkko on tarjonnut perheneuvontapalveluja yli 70 vuotta. Perheasiain neuvottelukeskukset tarjoavat ammatillista keskusteluapua parisuhteen ja perheen kysymyksissä sekä elämän kriisitilanteissa. Palvelut ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Perheneuvojilla on vaitiolovelvollisuus.

Suomessa toimii tällä hetkellä 42 perheasiain neuvottelukeskusta, joissa työskentelee yhteensä lähes 200 työntekijää. Puolella keskuksista on ostopalvelusopimus kunnan kanssa.

Kirkon perheneuvonnan tilastot 2014

 

Puoluejohtajat kohtaavat Kirkon arvoillassa torstaina 26.2. kello 18. Keskustelun teemat nousevat kirkon hallitusohjelmaesityksistä. Keskustelua voi seurata suorana osoitteessa evl.fi.

Kirkon esitykset hallitusohjelmaan

 

Lisätietoja:

Kirkon perheneuvonnasta Päivi Kähkönen, kasvatus ja perheasiat -yksikön johtaja, Kirkkohallitus, p. 040 142 4835, paivi.kahkonen@evl.fi

Kirkon hallitusohjelmaesityksistä Jukka Keskitalo, kansliapäällikkö, yhteydenotot erityisavustaja Anneli Vartiainen, p. 050 326 9019, anneli.vartiainen@evl.fi

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs