Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Lapset kiireellisen avun tarpeessa Nepalissa

Pelastakaa Lapset ry

Lapset kiireellisen avun tarpeessa Nepalissa

Tiedote.
Julkaistu: 26.04.2015 klo 19:56
Julkaisija: Pelastakaa Lapset ry

Pelastakaa Lapset jatkaa ponnistelujaan Nepalin maanjäristyksestä kärsivien lasten auttamiseksi. Lapset tarvitsevat kiireellisesti suojaa, vettä ja ruokaa. 

– Nepalissa tuhannet lapset ovat loukkaantuneet ja joutuneet kodittomiksi. He kamppailevat nyt selviytyäkseen ja tarvitsevat välittömästi suojaa, puhdasta juomavettä ja ruokaa.  Avustustyömme on jo käynnissä, sanoo Rea Noponen, Pelastakaa Lasten humanitaarisen avun neuvonantaja.

Nepalissa maanjäristyksestä arvioidaan kärsivän yli kuusi miljoonaa ihmistä. Tuhansia ihmisiä on menehtynyt ja loukkaantunut ja uhriluku kasvaa jatkuvasti.  Toistuvat jälkijäristykset vaikeuttavat tilannetta ennestään.

– Varastoissamme Nepalissa on muun muassa hygieniapakkauksia, kotitaloustarvikkeita sekä tarvikkeita tilapäisten suojien rakentamiseksi noin 2000 perheelle. Pyrimme aloittamaan jakelun huomenna, kertoo Noponen. Lisää avustustarvikkeita tuodaan maan rajojen ulkopuolelta.

– Kuten kaikissa katastrofeissa, lasten suojelu on keskeistä työssämme. Pelastakaa Lapset huomioi myös lasten ja heidän perheidensä tarpeet saada psykososiaalista apua, jotta nämä selviäisivät vaikeista kokemuksistaan.

 Maanjäristyksen tuhot ovat erittäin mittavat, mutta tietoa on vielä saatu niukasti maanjäristyksestä kärsiviltä alueilta Katmandun ulkopuolella. Pelastakaa Lasten maatoimistossa on yli kaksisataa työntekijää, joiden tueksi saapuu jatkuvasti kansainvälisiä avustustyöntekijöitä muun muassa arvioimaan avun tarpeita.

Pelastakaa Lapset on toiminut Nepalissa vuodesta 1976 lähtien. Humanitaarisen avun lisäksi toimimme muun muassa seuraavilla sektoreilla: koulutus, terveys ja lasten suojelu. Suomen Pelastakaa Lapsilla on useita hankkeita käynnissä eri puolilla Nepalia, myös maanjäristyksestä kärsineillä alueilla.

Hätäavun keräys maanjäristyksestä kärsivien lasten auttamiseksi on käynnissä.
Keräyspuhelin 0600 03365 (20,11 € + pvm)
Tekstiviestilahjoitus: Tekstaa LAPSELLE numeroon 16499 (viestin hinta 10 €)
Lahjoitus Lasten hätäapurahastoon: FI64 1017 3000 2107 27 (viestiksi Nepalin maanjäristys)
Verkkolahjoitus: www.pelastakaalapset.fi/lahjoita

Keräyslupa: Poliisihallitus 2020/2013/2544, myönnetty 5.7.2013. Lupa on voimassa 1.1.2014–31.12.2015 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

 

Lisätietoja: Max Holm, tiedottaja, 050 433 1438, max.holm@pelastakaalapset.fi

Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on osa Save the Children – järjestöä, joka toimii lasten hyväksi yli 120 maassa. Visionamme on maailma, jossa toteutuu jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallistumiseen. Tehtävänämme on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään. Tue työtämme: http://www.pelastakaalapset.fi/tue-tyotamme/lahjoita/lahjoitustilit/ Lisätietoa: www.pelastakaalapset.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs