Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » KVPS Tukena Oy:lle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkki

Suomalaisen Työn Liitto

KVPS Tukena Oy:lle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkki

Tiedote.
Julkaistu: 12.12.2014 klo 16:09
Julkaisija: Suomalaisen Työn Liitto

Valtakunnalliselle palveluntuottajalle KVPS Tukena Oy:lle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttöoikeus osoituksena liiketoiminnallisten ja yhteiskunnallisten tavoitteiden onnistuneesta yhdistämisestä.

Yhteiskunnallisia yrityksiä voi toimia millä tahansa toimialalla yritysmuodosta riippumatta. Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen yritys -merkki auttaa tunnistamaan nämä yritykset luotettavasti. Yhteiskunnallinen yritys -merkin voi saada yritys, joka on perustettu tuottamaan yhteiskunnallista hyvää ja joka käyttää suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tai ympäristöongelman ratkaisemiseen. Tärkeää on myös liiketoiminnan yhteiskunnallisten vaikutusten osoittaminen ja toiminnan avoimuus: yritysten on määriteltävä yhteiskunnallinen tavoitteensa sekä voiton käyttötapansa yhtiöjärjestyksessään tai säännöissään.

KVPS Tukena Oy on omaisjärjestötaustainen kehitysvammaisille ja muille erityistä tukea tarvitseville ihmisille suunnattujen palveluiden valtakunnallinen tuottaja ja palvelualan yksi edelläkävijöistä. Asiakkaiden hyvän elämän perusta on ihmisoikeuksien kunnioitus, joka on Tukenan keskeinen toimintaa ohjaava arvo. Tukenan palvelut edistävät asiakkaiden yhteiskunnallista osallisuutta ja täysivaltaista kansalaisuutta. Tukenan palvelutoiminnan lähtökohta ja perusta on yhteiskunnan jokaisen jäsenen täysivaltaisuus, kansalaisuus, tasa-arvo ja ihmisoikeuksien toteutuminen. Palveluiden tuottaminen perustuu yksilölähtöisyyden ajatteluun ja asiakkaiden osallisuuden vahvistamiseen. Tukenalla on käytössä EFQM- arviointimalli, jossa huomioidaan erityisesti yhteiskunnallista ulottuvuutta sekä asiakastuloksia.

Omaisjärjestö- ja omistajataustamme velvoittavat meitä palvelualamme edelläkävijänä huolehtimaan asiakkaidemme ja heidän läheistensä yhteiskunnallisen aseman ja hyvinvoinnin edistämisestä sekä mahdollistavat samalla yhtiömme positiivisen erottautumisen alan muista toimijoista. Yhteiskunnallinen yritys – merkki liittää meidät näkyvästi niiden yritysten joukkoon, jotka vastaavalla tavalla omalla liike- ja palvelutoiminnallaan haluavat olla edistämässä yhteiskunnallisen hyvän ja tasa-arvoisuuden mahdollisuuksia kukin oman asiakasryhmänsä kohdalla, varatoimitusjohtaja Jere Metsähonkala sanoo.

– Yhteiskunnallinen yritystoiminta tarjoaa uudenlaisen näkökulman pohdittaessa suomalaisen hyvinvointivaltion tulevaisuutta. Ylätason rakenteisiin keskittymisen rinnalla moniin suomalaisen yhteiskunnan muutosten aiheuttamiin ongelmiin löytyy ratkaisuja ruohonjuuritason innovaatioista ja yrittäjähengestä, kehityspäällikkö Kimmo Nekkula Suomalaisen Työn Liitosta toteaa.

Lisätietoja

http://www.tukena.fi/

Jere Metsähonkala, varatoimitusjohtaja, KVPS Tukena Oy, 0207 713 506 jere.metsahonkala@tukena.fi

Kimmo Nekkula, kehityspäällikkö, Suomalaisen Työn Liitto, 050 570 4893, kimmo.nekkula@avainlippu.fi

Liitetiedostot

Suomalaisen Työn Liitto on asiantuntijaorganisaatio, jonka tehtävänä on edistää suomalaisen työn arvostusta ja menestystä. Liitto hallinnoi suomalaisen työn puolesta toimivia merkkejä ja verkkopalveluita. www.avainlippu.fi

Yhteiskunnallinen yritys -merkin saaneet yritykset ratkovat liiketoiminnallaan yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia. Ne käyttävät suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tavoitteensa edistämiseen. Lista kaikista Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttöoikeuden saaneista yrityksistä löytyy liiton kotisivuilta http://www.avainlippu.fi/liiton-merkit/yhteiskunnallinen-yritys/yhteiskunnalliset-yritykset

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs