Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Kuusi palestiinalaisteiniä käy rippikoulun Espoossa

Espoon seurakunnat

Kuusi palestiinalaisteiniä käy rippikoulun Espoossa

Tiedote.
Julkaistu: 17.07.2014 klo 15:14
Julkaisija: Espoon seurakunnat

Kuusi arabikristittyä Ramallahista lentää Suomeen 19.7. osallistuakseen Leppävaaran seurakunnan rippileirille. Nuoret tulevat läheltä Lähi-idän kriisiä, jossa tänä kesänä on murhattu heidän ikätovereitaan, kolme israelilaisnuorta ja yksi palestiinalaisnuori.

Lähi-idän konflikti israelilaisten ja palestiinalaisten välillä roihahti liekkeihin, kun kesäkuun lopussa palestiinalaiset murhasivat kolme israelilaisteiniä. Hautajaispäivänä israelilaiset tappoivat kostona palestiinalaisnuoren. Näiden murhien kärjistämissä Gazan pommituksessa on kuollut heinäkuussa lähes 200 palestiinalaista, myös lapsia ja nuoria.

Nuoret matkustavat Suomeen kriisipesäkkeen läheltä noin 80 kilometriä Gazasta, Palestiinan itsehallintoalueelta Ramallahin kaupungista. Ramallahissa pommituksia ei ole heinäkuussa tapahtunut, mutta niiden uhka on joka puolella Länsirantaa ja Israelia.

Idea suomalais- ja palestiinalaiskristittyjen yhteisestä rippileiristä sai alkunsa viime syksynä, kun Leppävaaran seurakunta vieraili Ramallahissa. Leirin mahdollistaa Leppävaaran seurakunnan ja Ramallahin luterilaisen seurakunnan Toivon kirkon ystävyyssopimus.

– Odotan yhteiseltä leiriltä sitä, että opimme toinen toistemme todellisuudesta jotain mielenkiintoista ja hyödyllistä. Toivon, että nuorten välille syntyy ystävyyssuhteita ja että kristillisestä uskosta nouseva sovinnon rakentaminen, erityisesti konfliktialueilla kuten Israelissa ja palestiinalaisalueilla, tulee kaikille tärkeäksi, sanoo leirin vetäjä, Israelissa lähetystyötä tehnyt pastori Juha-Pekka Rissanen.

Velskolan kartanossa 21.–28.7. pidettävä suomalais-palestiinalainen rippileiri järjestetään osittain suomeksi ja osittain englanniksi. Leirillä on myös mukana pääkaupunkiseudun arabiankielisen työn pastori Ramez Ansara. Rippileirin konfirmaatio järjestetään lauantaina 2.8. klo 10 Leppävaaran kirkossa. Palestiinalaiset konfirmoidaan myöhemmin omassa kotikirkossaan.

Palestiinalaisia nuoria on mahdollista haastatella konfirmaation jälkeen la 2.8. klo 12.30–14 Leppävaaran kirkolla, Veräjäkallionkatu 2, 02600 Espoo. Tiedotusvälineiden edustajilla on myös mahdollisuus vierailla rippileirillä jutun tekoa ja kuvausta varten, mikäli sopii siitä etukäteen tiedottajan kanssa ja se sopii leirin aikatauluihin.

Haastattelupyynnöt ja lisätiedot:

Laura Vähäsarja

Leppävaaran seurakunnan tiedottaja

040 733 9878

laura.vahasarja@evl.fi

 

Liitetiedostot

Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Espoonlahden seurakunta, Leppävaaran seurakunta, Olarin seurakunta, Tapiolan seurakunta ja Esbo svenska församling muodostavat yhdessä Espoon seurakuntayhtymän. Seurakunnissa on yhteensä 172 000 jäsentä. Työntekijöitä on noin 600.

Espoon seurakuntien toiminta-ajatuksena on tukea elämää ja luoda mahdollisuuksia kristillisen uskon ja rakkauden toteutumiselle.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs