Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Kuurojen nuorten syrjintätapaukset esillä viittomakielisten tapaamisessa

Kuurojen Liitto

Kuurojen nuorten syrjintätapaukset esillä viittomakielisten tapaamisessa

Tiedote.
Julkaistu: 29.01.2015 klo 13:11
Julkaisija: Kuurojen Liitto

Kuurojenyhdistykset kokoontuvat viikonlopun ajaksi 31.1. - 1.2. Kuurojen Liiton yhdistystason neuvottelupäiville Mustasaareen Vaasaan pohtimaan muun muassa viittomakielisten kuurojen nuorten elämäntilannetta. Monet nuoret kamppailevat opiskeluun pääsystä, ja kuurojen nuorten työttömyys on suurta. Viime aikoina medioissa esillä olleet kuurojen opiskelijoiden syrjintätapaukset ovat herättäneet monet taistelemaan omista oikeuksistaan.

Lauantain keskusteluissa puheenvuoro on nuorilla itsellään. Tarinoiden ja paneelikeskustelun kautta avataan nykytilannetta ja pohditaan yhdessä myös ratkaisuja. Valtaväestön tiedon puute sekä erilaiset väärinkäsitykset ovat edelleen monen kuuron nuoren kompastuskivenä. Miten esteitä poistetaan ja asenteita muutetaan? Mitä tukea nuoret tarvitsevat?

Sunnuntaina neuvottelupäivillä keskitytään kuurojen työnsaantiin. Mukana keskustelussa ovat Kuurojen Liiton asiantuntijoiden lisäksi Resurscentret Föregångarnan toiminnanjohtaja Daniel Åkermark ja Vaasan kaupungin viestintäjohtaja Maria Backman.

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita välittämään tietoa neuvottelupäiviltä (Mustasaaren aikuisopisto, Koulutie 1), ja järjestämme mielellämme haastattelutilaisuuksia. Tilaisuutta voi myös seurata lauantaina ja sunnuntaina suoran verkkolähetyksen kautta osoitteessa www.kuurojenliitto.fi/nettitv. Viikonlopun ohjelma TÄSTÄ.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

tiedottaja Tiina Vihra, gsm 040 8281 846, tiina.vihra@kuurojenliitto.fi

 

 

 

 

Kuurojen Liitto: Kuurojen Liitto on viittomakielisten kuurojen etu-, palvelu- ja asiantuntijajärjestö. Viittomakielen arvioidaan olevan äidinkieli 4000–5000 kuurolle Suomessa. Suomessa viittomakieliä on kaksi: suomalainen ja suomenruotsalainen viittomakieli. Maailmassa arvioidaan olevan noin 70 miljoonaa kuuroa. Lisätiedot: www.kuurojenliitto.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs