Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » KUTSU: Vapaaehtoistyö elää murroskautta Etelä-Savossa

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

KUTSU: Vapaaehtoistyö elää murroskautta Etelä-Savossa

Tiedote.
Julkaistu: 26.03.2014 klo 09:09
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Vapaaehtoistyö, kansalaisjärjestöt ja hyvinvointipalveluiden kehittäminen Etelä-Savossa -esiselvityshankkeen raportin julkistamistilaisuus ja tulosten esittely järjestetään Mikkelin ammattikorkeakoulun Kampussali A:ssa (osoitteessa Patteristonkatu 3, A-rakennus) maanantaina 31.3.2014 klo 13.00–14.00.

Tilaisuus jatkuu englanninkielisellä hyvien eurooppalaisten vapaaehtoistyön käytänteiden esittelyllä ja paneelikeskustelulla osana Mikkelin ammattikorkeakoulun Kansainvälisyysviikkoa.

Tervetuloa kuulemaan vapaaehtoistyön tilasta Etelä-Savossa!

LEHDISTÖTIEDOTE, julkaisuvapaa 31.3.2014 klo 13.00

Vapaaehtoistoiminta elää murroskautta Etelä-Savossa

Vapaaehtoistoimintaa on jo pitkään vaivannut huoli vapaaehtoistoimijoiden riittävyydestä ja jaksamisesta. Viime aikoina uudeksi kysymykseksi on noussut myös vapaaehtoistoiminnan rooli hyvinvointipalvelujen tuottajana, selviää Mikkelin ammattikorkeakoulun tekemästä selvityksestä.

Mikkelin ammattikorkeakoulun selvityksessä tarkasteltiin vapaaehtoistyön nykytilaa ja tulevaisuuden näkymiä Etelä-Savossa. Lisäksi kartoitettiin kuntien ja järjestöjen välisen yhteistyön mahdollisuuksia.

Selvityksestä käy ilmi, että suomalainen vapaaehtoistyö on monessakin mielessä murroksessa. Järjestöt ovat huolissaan taloudesta, kokoontumistilojen saatavuudesta, uusien vapaaehtoistyöntekijöiden riittävyydestä ja heikoimmassa asemassa olevien ihmisten asemasta yhteiskunnassa. Uudempana ilmiönä esille on tullut vapaaehtoistyön monimutkaistunut rooli osana hyvinvointiyhteiskuntaa.

- Nyt pohditaan, voiko järjestö tuottaa maksullisia palveluja – tai toisaalta – mikä on vapaaehtoistoimijan rooli vaikkapa auttamistyössä? Ketä ja miten saa auttaa, jotta se ei vääristä kilpailua tai tuota harmaata taloutta? Projektipäällikkö Laura Hokkanen Mikkelin ammattikorkeakoulusta kiteyttää.

Selvityksen perusteella Etelä-Savossa on selkeä tarve yhteistyön rakentamiselle sekä eri järjestöjen välillä että kuntien ja järjestöjen välillä. Etelä-Savon maakuntaliiton toimeksiannosta tehdyn selvityksen tavoitteena on tuottaa tietoa, jonka avulla vapaaehtoistoimintaa voidaan maakunnassa kehittää. Selvityksessä on kuultu eteläsavolaisia toiminnanjohtajia, vapaaehtoistoimijoita ja julkisen sektorin edustajia.


Lisätietoja             

Laura Hokkanen, projektipäällikkö, Mikkelin ammattikorkeakoulu, p. 040 829 8452
Johanna Pirinen, projektityöntekijä, Mikkelin ammattikorkeakoulu, p. 040 648 3601

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs