Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » KUTSU TOIMITTAJILLE Allergian ja astman kustannukset Suomessa - tutkimustulokset medialle

Allergia- ja Astmaliitto ry

KUTSU TOIMITTAJILLE Allergian ja astman kustannukset Suomessa - tutkimustulokset medialle

Kutsu.
Julkaistu: 28.08.2013 klo 14:35
Julkaisija: Allergia- ja Astmaliitto ry

Allergia- ja astmaliitto julkistaa allergian ja astman kustannuksiin liittyvän tutkimuksen tulokset ensi viikolla. Tutkimus esitellään allergia-alan asiantuntijaseminaarissa pe 20.9. iltapäivällä. Toimittajille järjestetään ennakkotilaisuus 20.9. klo 10 – 11 Allergiatalolla Helsingissä. Pyydämme toimittajatilaisuuteen ennakkoilmoittautumisia.

Allergia- ja astmaliitto on toteuttanut laajan tutkimuksen allergian ja astman aiheuttamista kuluista yhteiskunnassamme. Tähän saakka on tiedetty, että nämä yleiset sairaudet aiheuttavat mittavat kulut, mutta kattava tieto kokonaiskuluista tai niiden kohdentumisesta on puuttunut.

Monitahoisessa tutkimuksessa otettiin huomioon sekä suorat että välilliset kustannukset. Suorat kulut viittaavat mm. lääkekuluihin, kuntoutukseen ja koulujen allergiaruokavalioihin. Välillisissä kustannuksissa käy ilmi esimerkiksi työtehon heikkenemisen ja sairauspoissaolojen aiheuttamat kustannukset.

- Tutkimus paljastaa potilasmäärät ja kustannusten kehittymisen menneen vuosikymmenen ajalta. Käytämme tutkimusta mm. Kansallisen Allergiaohjelman 2008 – 2018 puolivälin arviointiin. Toki tutkimus antaa hyvän vertailumahdollisuuden kulujen seurannalle jatkossakin, sanoo tutkimuksen toteuttanut FT Juha Jantunen Etelä-Karjalan Allergia- ja ympäristöinstituutista.

Tutkimuksen tausta ja tulokset julkistetaan medialle Helsingissä Allergiatalolla perjantaina 20.9. klo 10 – 11. FT Juha Jantunen Etelä-Karjalan Allergia- ja ympäristöinstituutista kertoo tutkimuksesta ja vastaa toimittajien kysymyksiin tilaisuudessa. Etelä-Karjalan Allergia- ja ympäristöinstituutti on Allergia- ja astmaliiton Joutsenossa sijaitseva tutkimusyksikkö.

Pyydämme toimittajia ilmoittautumaan tiedotustilaisuuteen ti 17.9. mennessä sähköpostitse tiedotus@allergia.fi.

Allergia- ja Astmaliitto ry jäsenyhdistyksineen on valtakunnallinen terveysjärjestö, jonka perustehtävänä on allergiaa ja astmaa sairastavien terveyden edistäminen.

- Parannamme allergiaa ja astmaa sairastavien elämänlaatua.
- Toimimme asiantuntevana allergia- ja astmatietouden jakajana.
- Toimimme aktiivisena yhteiskunnallisena vaikuttajana ja kantaaottavana edunvalvojana.
- Kannustamme allergiaa ja astmaa sairastavia ja heidän läheisiään järjestäytymään.

Liitolla on jäsenyhdistyksiä kautta maan. Tervetuloa mukaan toimintaan!

www.allergia.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs