Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Kutsu tiedotusvälineille: Koulukoteja tarvitaan tulevaisuudessakin

Nuorten Ystävät

Kutsu tiedotusvälineille: Koulukoteja tarvitaan tulevaisuudessakin

Kutsu.
Julkaistu: 03.02.2015 klo 11:00
Julkaisija: Nuorten Ystävät

Tervetuloa tiedotustilaisuuteen keskiviikkona 11.2.2015 klo 10.00
Nuorten Ystävien keskustoimistolle Torikatu 28, 90100 Oulu. 


Kuka kasvattaa, kun kotona keinot eivät enää riitä? Mitä jos avohuolto ei pysty turvaamaan nuoren kasvua, kehitystä ja koulunkäyntiä? Milloin tarvitaan viimesijaista lastensuojelua eli koulukotia?

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 100 vuotta Nuorten Ystävien Muhoksella sijaitsevan Pohjolakodin perustamisesta. Sadan vuoden aikana koulukotien kasvatus on muuttunut ankarasta kurista ja kovasta työnteosta yksilölliseen ohjaukseen, opetukseen ja kuntoutukseen.

Avatakseen koulukotien merkitystä Nuorten Ystävät julkaisee kirjan Elämää etsimässä – Pohjolakoti sata vuotta. Siinä kolmisenkymmentä haastateltavaa kertoo tositarinoita Pohjolakodin aikaisesta elämästään. Kertomukset alkavat koulukotiin johtaneista tapahtumista ja jatkuvat koulukodin jälkeiseen elämään. Tarinat ulottuvat yli puolen vuosisadan taakse.

Pohjolakodin johtaja Kari Matela ja erityistyöntekijä Kaarina Kokkonen käyttävät tilaisuudessa lyhyet asiantuntijapuheenvuorot. Toimittajilla on mahdollisuus haastatella kirjassa tarinansa kertonutta koulukodista itsenäistyvää Niksonia sekä 70-luvulla Pohjolakodissa sijoitettuna ollutta Tommia.

Mukana ovat myös haastattelut tehnyt ja kirjan kirjoittanut Eva-Liisa Nikula sekä tarinansa kertoneet kuvannut Timo Heikkala. Hän ottaa myös tilaisuudessa valokuvia tiedotusvälineiden käyttöön. Tiedotustilaisuudessa toimittajat saavat Elämää etsimässä – Pohjolakoti sata vuotta -kirjan.

Tilaisuudessa kevyt lounastarjoilu.

HUOM! Ilmoittauduthan viim. 10.2.2015 sähköpostitse: jarno.kinnunen@nuortenystavat.fi

Lisätietoja:
Jarno Kinnunen, viestintäpäällikkö p. 044 7341 547

Valokuvat:
Timo Heikkala, valokuvaaja p. 040 5560 231, timo@heikkala.fi

Liitetiedostot

____________________________________________

Nuorten Ystävien Muhoksella sijaitseva Pohjolakoti on koulukoti, joka tarjoaa monipuolista lastensuojelua ja opetusta sijoitetuille nuorille. Pohjolakodin palvelukeskus sisältää kolme perhekotia, sijaishuollon yksikön, kolme sijaishuollon erityisyksikköä sekä kaksi kriisi- ja erityisen huolenpidon yksikköä, Pohjolan koulun sekä moniammatillisen työntekijäverkoston. Lisätietoa www.nuortenystavat.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs