Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Kutsu: Liikuttaako Eurooppa? - Europarlamentaarikot opiskelijatentissä -paneelikeskustelu ma 27.10. - myös livelähetys

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry

Kutsu: Liikuttaako Eurooppa? - Europarlamentaarikot opiskelijatentissä -paneelikeskustelu ma 27.10. - myös livelähetys

Tiedote.
Julkaistu: 08.10.2014 klo 14:32
Julkaisija: Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry

Kutsu 8.10.2014

Liikuttaako Eurooppa?
Europarlamentaarikot opiskelijatentissä ma 27.10. - myös livelähetys

Vastikään valittu Euroopan parlamentti on aloittanut työnsä ja korkeakouluopiskelijat seuraavat mitä Euroopan parlamentissa alkaneella vaalikaudella tapahtuu.

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ja Suomen opiskelijakuntien liitto - SAMOK järjestävät maanantaina 27.10. klo 14.00-16.00 paneelitilaisuuden, jossa katse kohdistuu erityisesti liikkuvuuden sekä työllisyyden ja nuorisotyöttömyyden kysymyksiin.

Paneeliin tulonsa tähän mennessä ovat uuden kauden edustajista varmistaneet jo Heidi Hautala (Vihr., Greens/EFA), Miapetra Kumpula-Natri (SDP, S&D) ja Merja Kyllönen (Vas., GUE/NGL), Petri Sarvamaa (Kok., EPP) ja Sampo Terho (PS, ECR). Panelistina nähdään myös edellisen kauden edustaja Sari Essayah (KD).

Paneelikeskustelujen aluksi kuullaan tiiviit asiantuntijapuheenvuorot. Liikkuvuudesta EU:ssa puhuu Euroopan parlamentin Suomen tiedotustoimiston päällikkö Pekka Nurminen ja työllisyydestä Harri Melin, sosiologian professori ja Tampereen yliopiston opetuksesta vastaava vararehtori.

Paneelin juontavat European Students’ Unionin kauden 2013-2014 hallituksen jäsen Elin Blomqvist ja Suomen YK-nuorisodelegaatti Joel Linnainmäki.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton, tervetuloa!

Tapahtuma: Liikuttaako Eurooppa?

Aika: maanantai 27.10. klo 14.00-16.00 (kahvitarjoilu 13.30 alkaen)

Paikka: Eurooppasali (Malminkatu 16, Helsinki)

Sosiaalinen media: #kuuleEU

Ohjelma
13.30 Kahvitarjoilu

14.00 Tilaisuuden avaus ja panelistien esittely
Suomen opiskelijakuntien liitto - SAMOKin puheenjohtaja Toni Asikainen ja Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) puheenjohtaja Piia Kuosmanen

14.15 Mahdollisuuksien Eurooppa
Väestön ikääntyessä tulee varmistaa nuoren sukupolven pääsy koulutukseen ja työelämään. Eurooppaa kuitenkin vaivaavat talousongelmat ja nuoristotyöttömyys on räjähtämässä käsiin. Miten saadaan nuoret työelämään kiinni?

15.00 Rajaton Eurooppa
Vapaa liikkuvuus on yksi EU:n keskeisiä periaatteita. Miten se toteutuu käytännössä?

15.45 Loppusanat

16.00 Tilaisuus päättyy

Paneeli myös livelähetetään verkkoon suorana. Linkki lähetykseen tulee sekä SYL:n (www.syl.fi) että SAMOKin (www.samok.fi) verkkosivuille, ja järjestöjen sosiaalisen median kanaviin. Lisäksi paneelin aikana käydään keskustelua myös Twitterissä ja Facebookissa. Aihetunniste sosiaalisessa mediassa on #kuuleEU.

Paneelista löytyy myös Facebook-tapahtumakutsu: https://www.facebook.com/events/322399867884506/

Lisätietoja antavat:
Varapuheenjohtaja Jari Järvenpää (SYL), p. 044 906 5005, etunimi.sukunimi@syl.fi
Hallituksen jäsen Anniina Sippola (SAMOK), p. 050 389 1004, etunimi.sukunimi@samok.fi

SAMOK: www.twitter.com/SAMOK_FIN ja www.facebook.com/SAMOK.FIN

SYL: www.twitter.com/SYL_FIN ja www.facebook.com/SYL.FIN

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry on opiskelijajärjestö, joka edustaa noin 135 000 perus- ja jatkotutkinto-opiskelijaa.

SYL valvoo opiskelijan etua valtakunnan tasolla opiskelijaa koskevissa asioissa. SYL:n ydinosaamisalueita ovat koulutuspolitiikka, sosiaalipolitiikka ja kansainväliset asiat. Lisäksi SYL:ssä paneudutaan työelämään, tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen, ympäristöön ja kehitysyhteistyöhön liittyviin kysymyksiin.

www.syl.fi
www.facebook.com/SYL.FIN

www.twitter.com/SYL_FIN

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs