Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » KUTSU: Liikunnan manifestin julkistamistilaisuus

Opiskelijoiden Liikuntaliitto ry (OLL)

KUTSU: Liikunnan manifestin julkistamistilaisuus

Kutsu.
Julkaistu: 06.11.2014 klo 10:18
Julkaisija: Opiskelijoiden Liikuntaliitto ry (OLL)

Suomalainen liikunta- ja urheilumaailma on syrjivä ja seksistinen. Monien lajien harrastaminen ei ole pienituloisille mahdollista, eikä naisia tai vähemmistöjä päätöksentekijöinä juuri nähdä. Näin väittää Opiskelijoiden Liikuntaliitto (OLL).

“Suomessa liikkuu aave - liikkumattomuuden aave. Me emme kuitenkaan sitä pelkää, vaan aiomme manata aaveen pois. Siksi esitämme oman utopiamme suomalaisen liikunnan tulevaisuudesta, koska moneen epäkohtaan liikunnan piirissä tulee puuttua pikaisesti”, kertoo Opiskelijoiden Liikuntaliiton varapuheenjohtaja Joonas Kinnunen.

Onko liikunnan ja urheilun välillä ikuinen kuilu? Miksi naisten urheilu ei ole yhtä arvostettua kuin miesten? Kohtaavatko liikunnan mahdollisuudet motiivien kanssa? Näihin ja moniin muihinkin liikuntamaailman ongelmiin tarjotaan ratkaisuehdotuksia Liikunnan Manifestissa, jonka OLL julkaisee torstaina 13.11. klo 10.

“Etenkin kohdentamalla julkisia varoja kaikkien hyvinvointia tukevaan liikuntaan, tunnustamalla liikunnan merkitys ennaltaehkäisevänä osana terveydenhuoltoa ja muuttamalla rakenteita yhdenvertaisuuden ihanteen suuntaan, voidaan näihin epäkohtiin puuttua”, linjaa Opiskelijoiden Liikuntaliiton puheenjohtaja Hanna Huumonen.

Tervetuloa seuraamaan julkistamistilaisuutta torstaina 13.11. klo 10-11.30 Hotelli Haagaan (Nuijamiestentie 10). Tilaisuudessa ministeri Pia Viitanen vastaanottaa manifestin. Tämän jälkeen manifestia kommentoivat paneelissa TUL:n puheenjohtaja Sirpa Paatero (sd.), urheiluministerin valtiosihteeri Marcus Rantala (rkp) sekä kansanedustajat Leena Harkimo (kok.), Kike Elomaa (perus), Tuomo Puumala (kesk.) ja Paavo Arhinmäki (vas.).

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita seuraamaan julkistamista ja paneelia. Manifestin voi myös tilata etukäteen nähtäväksi 10.11. lähtien.

 

Lisätietoja ja haastatteluvaraukset:

Hanna Huumonen, puheenjohtaja, OLL, p. 0447800211

 

 

Opiskelijoiden Liikuntaliitto ry (OLL) on 1924 perustettu valtakunnallinen opiskelija- ja korkeakoululiikunnan edunvalvonta- ja palvelujärjestö. OLL edustaa kaikkia Suomen korkeakouluopiskelijoita. OLL vaikuttaa, palvelee, kouluttaa, tutkii ja toimii niin kansallisilla kuin kansainvälisilläkin kentillä opiskelijaliikunnan puolesta. OLL vastaa suomalaisesta opiskelijahuippu-urheilusta sekä kansainvälisestä järjestötoiminnasta ja liikunnan edunvalvonnasta opiskelijoiden osalta.

Opiskelijoiden Liikuntaliitto
Lapinrinne 2
00180 Helsinki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs