Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Kummitoiminta laajenee uudelle alueelle Etiopiassa

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Kummitoiminta laajenee uudelle alueelle Etiopiassa

Tiedote.
Julkaistu: 04.02.2014 klo 16:10
Julkaisija: Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Kansanlähetys ja Mekane Yesus -kirkko laajentavat kummilapsitoimintaansa Etiopiassa. Tammikuussa aloitettiin uusi projekti Limun kaupungissa. Kahden paikallisen työntekijän ensimmäisenä tehtävänä on etsiä alueen eniten apua ja tukea tarvitsevat lapset. Suomessa lapsille haetaan parhaillaan kummeja.

Suomalaiset kummit auttavat Kansanlähetyksen kautta vähävaraisia lapsia Etiopiassa kolmessa kaupungissa.  Agarossa, Bongassa ja Sokorussa on avun piiriin päässyt yhteensä 330 lasta. Nyt Limu Gennetin kaupungista mukaan pääsee 110 kummilasta. Projekti aloitetaan kun 75 suomalaista on lupautunut kummiksi. Tähän mennessä ilmoittautuneita on 62.

Suomessa työtä koordinoi ja hoitaa kaksi vapaaehtoistyöryhmää, joista toinen toimii Satakunnan ja toinen Päijät-Hämeen Ev.lut Kansanlähetyksen yhteydessä. Työryhmät huolehtivat kirjeenvaihdosta, osoiterekisteristä, tiedottamisesta ja tukimaksujen seurannasta. Ne ovat yhteydessä Etiopiassa olevien lähetystyöntekijöitten ja paikallisten projektityöntekijöitten kanssa. Nettiyhteys toimii nyt kaikille projektipaikkakunnille.

30 euron kuukausimaksulla lapset saavan ravinnon sekä mahdollisuuden koulunkäyntiin ja terveydenhoitoon. Myös heidän perheitään tuetaan. Vapaa-aikana lapsille järjestetään erilaista harrastus- ja liikuntatoimintaa. Lapset ovat itse perustaneet kuoron. Kun kummilapsi saavuttaa yläasteiän, hänelle annetaan ammatilliseen koulutukseen valmentavaa opetusta ja opetetaan tietokoneen käyttötaitoa.

Paikallisia työntekijöitä on projektissa mukana kuusi. Kansanlähetyksen lähetystyöntekijät Tania ja Mika Lehtinen toimivat kummilapsityön neuvonantajina Etiopiassa. 

Lisätietoja: Saara Kantanen, 044 292 2308, kummilapsityo@sekl.fi.

 

 

Liitetiedostot

Lisätietoja aluekoordinaattori Tapani Kaitainen, p. 044 447 7809, etunimi.sukunimi@sekl.fi

SEKL, Opistotie 1, 12310 RYTTYLÄ

Suomen Ev.lut. Kansanlähetys (SEKL) on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon herätysliike ja lähetysjärjestö. 72 lähetystyöntekijäämme toimivat Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä, Oseaniassa ja Aasiassa. He tukevat seurakuntien toimintaa, ovat mukana opetus- ja raamatunkäännöstyössä ja tekevät työtä paikallisten ihmisten elinolosuhteiden parantamiseksi.

Kotimaassa Kansanlähetyksellä on 17 piirijärjestöä, jotka järjestävät toimintaa lapsille, nuorille ja aikuisille.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs