Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Koulunkäyntimahdollisuuksien parantamiseen tähtäävä IKEA-pehmolelukampanja alkaa

 IKEA Oy

Koulunkäyntimahdollisuuksien parantamiseen tähtäävä IKEA-pehmolelukampanja alkaa

Tiedote.
Julkaistu: 21.10.2013 klo 12:55
Julkaisija: IKEA Oy

Vuosittaisen IKEA-pehmolelukampanjan kautta IKEA Foundation tukee Pelastakaa Lapset -järjestön ja UNICEFin hankkeita, joiden tavoitteena on lasten koulunkäyntimahdollisuuksien parantaminen kehitysmaissa.

IKEA Foundation lahjoittaa jokaisesta 20.10.2013–4.1.2014 IKEA-tavarataloissa myydystä pehmolelusta ja lastenkirjasta yhden euron UNICEFin ja Pelastakaa Lapset -järjestön hankkeisiin, joiden tarkoituksena on tukea lasten koulunkäyntimahdollisuuksia ympäri maailmaa. Maailmassa on tällä hetkellä noin 67 miljoonaa lasta, jotka eivät käy syystä tai toisesta koulua. Enemmistö heistä on tyttöjä.

Pehmolelukampanjan tavoitteena on tarjota köyhyydessä eläville kehitysmaiden lapsille mahdollisuus päästä kouluun ja saada laadukasta opetusta. Vuodesta 2003 lähtien järjestetyn kampanjan avulla on tähän mennessä saatu kokoon jo 57 miljoonaa euroa, joilla on voitu parantaa 10 miljoonan lapsen koulunkäyntioloja 46 maassa.

Tämän vuoden uusia tulokkaita IKEA-pehmolelumallistossa ovat mm. nämä hahmot:

  • LUFSIG-susi
  • NOJSIG-prinsessa ja GULLGOSSE-kuningas
  • KRULLIG-haltija
  • SÅNGTRAST-keiju taikasauvoineen

Lukeminen on avain oppimisen maailmaan. Siksi IKEA tuo joka vuosi pehmolelukampanjan yhteydessä markkinoille uuden lastenkirjan, jossa seikkailevat IKEA-pehmoleluista tutut hahmot. Tämänvuotinen kirja ”Prinsessa ja kadonnut onni” johdattaa lapsen satumetsään ja opettaa, että onni voi löytyä lähempää kuin itse osaa aavistaakaan. Kirjan on kirjoittanut palkittu ruotsalaiskirjailija Ulf Stark, ja kuvituksesta vastaa Silke Leffler.

Yhdessä paremman koulutuksen puolesta

”IKEA Foundationin merkittävien lahjoitusten sekä IKEA-asiakkaiden ja ‑työntekijöiden tarjoaman tuen ansiosta miljoonat lapset ovat viimeisten yhdentoista vuoden aikana saaneet mahdollisuuden laadukkaaseen koulutukseen”, toteaa UNICEFin yksityisen varainkeruun ja yhteistyösuhteiden johtaja Leila Pakkala. “Haluamme jatkossakin olla mukana tarjoamassa maailman lapsille koulunkäyntimahdollisuuksia, parantamassa koulutuksen laatua ja tarjoamassa miljoonille lapsille mahdollisuuden parempaan tulevaisuuteen.”

”Olemme erittäin ylpeitä saadessamme olla mukana IKEA-pehmolelukampanjassa. Kampanjan kautta saamamme lahjoitukset mahdollistavat sen, että voimme jatkaa työtämme vammaisten ja vähemmistöryhmiin kuuluvien lasten hyväksi Itä-Euroopassa ja Kaakkois-Aasiassa. Tarjoamme miljoonille lapsille mahdollisuuden saada laadukasta opetusta ja vaikutamme sitä kautta suoraan tuleviin sukupolviin”, kertoo Ruotsin Pelastakaa Lapset -järjestön pääsihteeri Elisabeth Dahlin, joka toimii puheenjohtajana IKEA Foundation ‑yhteistyön ohjauskomiteassa.

”IKEA-pehmolelut tuovat hymyn tuhansien lasten huulille. Monilla lapsilla eri puolilla maailmaa ei kuitenkaan ole aihetta iloon: heiltä puuttuu asioita, joita moni meistä pitää itsestäänselvyyksinä, kuten puhdasta vettä, ruokaa ja koulutusmahdollisuuksia. Vuosittaisen pehmolelukampanjan avulla voimme muuttaa asioita. Kampanjan ansiosta tuhannet lapset joka vuosi saavat mahdollisuuden käydä koulua”, kertoo IKEA Foundationin johtaja Per Heggenes.

Lisätietoja IKEA-pehmolelukampanjasta antavat:

 

IKEA Oy

Laura Saksala

PR-Manager

0404517856

pr.finland@ikea.com

 

Pelastakaa Lapset ry

Kaisa Koistinen

Tel: +358 50 433 1379

kaisa.koistinen@pelastakaalapset.fi

UNICEF

Tom Selänniemi
Yritysyhteistyön johtaja
050 342 3777
tom.selanniemi@unicef.fi

Liitetiedostot

IKEA

IKEA-visio on luoda parempi arkipäivä meille tavallisille ihmisille. Liikeideamme mukaan tarjoamme laajan valikoiman hyvin suunniteltuja, nerokkaita kodinsisustustuotteita niin edulliseen hintaan, että mahdollisimman monella on varaa niihin. IKEA Groupilla on tällä hetkellä 303 IKEA-tavarataloa 26 maassa. IKEA perustettiin Ruotsissa vuonna 1943. Yhteensä IKEA Group työllistää 139 000 henkeä ja 690 miljoonaa ihmistä vieraili IKEA-tavarataloissa vuonna 2012. Lisätietoja löydät osoitteesta www.IKEA.fi

 IKEA Foundation

IKEA Foundation pyrkii parantamaan lasten ja nuorten mahdollisuuksia mailman köyhimmissä yhteisöissä. IKEA Foundation rahoittaa kokonaisvaltaisia, pitkäaikaisia ohjelmia jotka luovat merkittävää, pysyvää muutosta. IKEA Foundation työskentelee vahvojen strateegisten yhteistyökumppaneiden kanssa käyttäen kekseliäitä ratkaisuja suurten muutosten saamiseksi neljällä lapsen elämän pääalueella: koti, tervellinen alku elämälle, laadukas koulutus ja perheen riittävä toimeentulo.

Tämän hetkiset projektit tulevat vaikuttamaan arviolta 100 miljoonan lapsen elämään vuoteen 2015 mennessä. Lisätietoja englanniksi osoitteesta www.ikeafoundation.org ja www.facebook/IKEAfoundation

Pelastakaa Lapset ry

Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on osa Save the Children – järjestöä, joka toimii lasten hyväksi yli 100 maassa. Visionamme on maailma, jossa toteutuu jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallistumiseen. Tehtävänämme on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan välittömiä ja pysyviä muutoksia lasten elämään.

Lisätietoa: www.pelastakaalapset.fi

UNICEF

UNICEF on maailman vaikutusvaltaisin lastenjärjestö. Teemme pitkäjänteistä työtä heikoimmassa asemassa olevien lasten hyväksi kansallisuudesta, uskonnosta tai poliittisesta vakaumuksesta välittämättä. Työmme perustuu YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen, jonka tärkein tavoite on perusoikeuksien: terveyden, koulutuksen, tasa-arvon ja turvan takaaminen kaikille lapsille.

www.unicef.fi , www.facebook.com/unicef

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs