Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Kotihoitoon sopivia työntekijöitä - Millainen hoitaja sinä olisit?

Helsingin sosiaali-ja terveysvirasto

Kotihoitoon sopivia työntekijöitä - Millainen hoitaja sinä olisit?

Tiedote.
Julkaistu: 17.03.2015 klo 09:13
Julkaisija: Helsingin sosiaali-ja terveysvirasto

Helsinki on selvittänyt kotihoidon työn vetovoimaisuustekijöitä, joiden tunnistamiseksi on haastateltu työntekijöitä ja työnhakijoita. Saadun tiedon perusteella on kehitetty hoitajaprofiileja ja hoitajatesti ”Millainen hoitaja sinä olisit?”.

Hoitajatesti on julkaistu internetissä kotihoidon rekrytoinnin kampanjasivulla, joka on rakennettu työnhakijoita varten. Sivulle on koottu videoita, joissa työntekijät kertovat, mikä heille on tärkeää kotihoidon työssä tai millaisia työntekijöitä esimiehet haluaisivat kotihoitoon. Kampanjasivulla myös kotihoidon asiakas kertoo ajatuksiaan.

Testin avulla tuodaan esiin tunnistettuja kotihoidon vetovoimatekijöitä ja ajanmukaista kuvaa työn sisällöstä. Negatiivinen julkisuus ja uutisointi kotihoidosta jättää usein varjoonsa tyytyväiset asiakkaat ja kotihoidossa viihtyvät hoitajat. Tätä mieltä on myös osa kotihoidon työntekijöistä.

Kotihoidon työssä hoitajia viehättää työn sisällön monipuolisuus ja vaihtelevuus, liikkuminen työpäivän aikana sekä työn itsenäisyys. Henkilökohtainen asiakassuhde koetaan tärkeäksi. ”Tyytyväinen asiakas on paras palkinto”, yhden hoitajan sanoin kerrottuna. Kotihoidon asiakastyöhön tarvitaan työntekijöitä, jotka kokevat kotihoidon työn omakseen, viihtyvät vaativassa työssä ja arvostavat sitä.

Hoitajarekrytoinnissa hyödynnetään jo selvityksen tuloksia muun muassa käyttämällä hoitajaprofiileja työn sisällöstä kertomiseen. Tulokset auttavat myös hakijoita tunnistamaan omia vahvuuksiaan. Testin ja profiilikorttien avulla saadaan jännittäviinkin työhaastattelutilanteisiin rentoutta ja leppoisuutta.

Sosiaali- ja terveysviraston Kotihoidon vetovoimaisuus -hanke alkoi vuonna 2014 ja se jatkuu vuoteen 2016.

Lisätietoja

Heidi Sipiläinen, kotihoitopäällikkö, lounainen kotihoitoyksikkö
puh. 040 6891554, heidi.sipilainen@hel.fi

Tarja Näkki, henkilöstöhankintapäällikkö
puh. 050 307 3261, tarja.nakki@hel.fi
23.3. alkaen, Eeva Monto, suunnittelija, puh. 050 402 2771

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs