Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Kirkon diakoniatyöntekijät: Ihmisarvoa on puolustettava yhteiskunnassa

Kirkon tiedotuskeskus

Kirkon diakoniatyöntekijät: Ihmisarvoa on puolustettava yhteiskunnassa

Tiedote.
Julkaistu: 23.09.2016 klo 10:15
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon diakoniatyöntekijät ovat parhaillaan koolla ammattilaispäivillään Turussa. He vetoavat päättäjiin ja toistavat elokuussa 2016 pohjoismaisten kollegoidensa kanssa yhdessä antamansa kannanoton ihmisarvon puolesta.

Kannanotto 23.9.2016

Köyhyysriski ja terveyserot kasvavat. Eriarvoistuminen, muukalaisviha ja rasismi ovat nousussa.

Sosiaalisen vastuun kannalta ei ole oikein, että päättäjät tietoisesti tekevät ratkaisuja, jotka kurjistavat heikoimmassa asemassa olevien tilannetta entisestään. Eriarvoisuuden lisääminen heikentää myös uskoa kansallisen yhteiseen tulevaisuuteen.

Diakoniatyöntekijät vetoavat päättäjiin, että kaikissa päätöksissä otettaisiin huomioon heikoimmassa asemassa olevien henkilöiden tilanne. Köyhyyden vähentäminen edellyttää hallitukselta ja kunnilta aktiivisia toimenpiteitä nyt. Vetoomuksen esittivät myös kaikkien Pohjoismaiden diakoniatyöntekijät 19.8.2016.

Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta perustuu ajatukseen, että kaikki ovat tasavertaisia ja kaikilla on oikeus perusturvaan. Tällaisessa yhteiskunnassa ei tarvitse kerjätä, olla asunnoton tai olla seisoa leipäjonossa.

Diakoniatyöntekijät näkevät päivittäin, että kaikilla ei ole mahdollisuutta saada esimerkiksi niitä sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja tai lääkkeitä, joita he tarvitsevat. Nykyään myös digitalisointi lisää etäisyyttä palveluihin esimerkiksi niiden osalta, joille tietokoneen käyttö ei ole helppoa.

Taloudellinen kasvu on tärkeää, mutta sen tulee palvella ihmisten hyvinvointia. Suomi on sitoutunut vähentämään köyhien määrää 150 000 henkilöllä vuoteen 2020 mennessä Eurooppa 2020 -strategian tavoitteiden mukaisesti. Köyhyysriski koskettaa lähes miljoonaa henkilöä Suomessa. Diakonian näkökulmasta köyhyys on lisääntynyt eikä köyhyyden vähentäminen ole poliittisessa agendassa päällimmäisenä.

Lisätietoja:
Asiantuntija Tiina Saarela, Kirkkohallitus, tiina.saarela@evl.fi, p. 050 344 8573
Kirkon diakoniarahaston sihteeri Sari Nieminen, sari.nieminen@evl.fi, p. 050 3780 224
Kirkon diakonian päivät 22.─24.9.2016
#diakonia2016

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs