Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Kela osallistuu yhteiseen asiakaspalveluun sopimusperusteisesti

Valtiovarainministeriö

Kela osallistuu yhteiseen asiakaspalveluun sopimusperusteisesti

Tiedote.
Julkaistu: 14.03.2014 klo 16:43
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Hallinnon ja aluekehityksen ministerityöryhmä (HALKE) linjasi keskiviikkona 12. maaliskuuta Kelan osallistumista julkisen hallinnon yhteiseen asiakaspalveluun. HALKE puoltaa julkisen hallinnon yhteisen asiakaspalvelun jatkovalmistelua siten, että Kela osallistuu yhteiseen asiakaspalveluun sopimusperusteisesti. Samalla HALKE painottaa sitä, että Kelan osallistumisen tulisi olla sekä alueellisesti että sisällöllisesti kattavaa.

Kela ja yhteistä asiakaspalvelua ylläpitävä kunta tekevät sopimuksen, jossa sovitaan Kelan palvelujen tarjoamisesta asiakaspalvelupisteessä. Tällaisesta mallista on jo saatu hyviä kokemuksia Kelan palvelujen tarjoamisessa, sillä Kela on mukana nykymuotoisessa yhteispalvelussa laajasti ja kattavalla palveluvalikoimalla. Sopimuksia on yli 150.

Lakisääteistä osallistumista selvitettiin

HALKEn linjaus vastaa Asiakaspalvelu 2014 -hankkeen loppuraportissa ehdotettua mallia.

Jatkovalmistelussa selvitettiin myös toista vaihtoehtoa, jossa Kelan palveluja olisi tarjottu kaikissa yhteisissä asiakaspalvelupisteissä lain nojalla. Tälle ei olisi ollut oikeudellista estettä. Lainsäädännössä olisi kuitenkin pitänyt ottaa huomioon Kelan itsenäinen asema eduskunnan alaisena laitoksena.

Palvelua lähellä asuinpaikkaa

Monet viranomaiset ovat suunnitelleet sulkevansa omia toimipisteitään, koska sähköinen asiointi lisääntyy. Pelkästään valtion viranomaiset ovat lakkauttamassa tai sulkemassa asiakaspalvelulta noin 150 toimipistettä vuoteen 2019 mennessä.

Julkisen hallinnon yhteisten palvelupisteiden tarkoituksena on pitää asiakaspalvelu saatavilla lähellä asiakkaiden asuinpaikkaa. Valtio tarjoaa palvelupisteissä aina vähintään poliisin lupahallinnon, työ- ja elinkeinotoimistojen, Verohallinnon ja maistraattien palveluja. Lisäksi palvelupisteistä saa kuntien ja Kelan palveluja.

Kelan osuus kaikista käynneistä valtion organisaatioiden asiakaspalveluissa on noin neljännes. Kelan asiakkaat tarvitsevat usein myös kunnan sekä työvoima- ja elinkeinotoimiston palveluja. Tulevaisuudessa nämä saa yhdellä käynnillä julkisen hallinnon yhteisistä asiakaspalvelupisteistä.

Lisätietoja:

Hallitusneuvos Tarja Hyvönen, puh. 02955 30147

Hallitusneuvos Ilkka Turunen, puh. 02955 30097

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs