Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Kehitysyhteistyöviikon videokilpailun voittajaksi Outi Kimalainen Helsingin yliopiston ylioppilaskunnasta

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry

Kehitysyhteistyöviikon videokilpailun voittajaksi Outi Kimalainen Helsingin yliopiston ylioppilaskunnasta

Tiedote.
Julkaistu: 07.10.2013 klo 11:03
Julkaisija: Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry

Tiedote 7.10.2013
Vapaa julkaistavaksi

Osana ylioppilaskuntien ja Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) yhteistä kehitysyhteistyöviikkoa järjestettiin videokilpailu yliopisto-opiskelijoille. Kilpailun tavoitteena oli kannustaa eri alojen opiskelijoita löytämään linkki oman alansa ja kehityskysymysten välillä ja samalla innostaa heitä kehitysyhteistyön parissa toimimiseen. Kilpailun voittaja saa 500 euroa. Kehitysyhteistyöviikkoa vietetään tällä viikolla 7.-12.10 yhteensä kahdeksassa ylioppilaskunnassa. Teemana on työllisyys ja kehitys.

Kilpailutöitä lähetettiin SYL:oon määräaikaan mennessä yhteensä neljä, ja ne käsittelivät kielen- ja kulttuurintuntemuksen tärkeyttä kansainvälisessä toimintaympäristössä, kesymehiläisten merkitystä sadon onnistumiseksi ja ruokaturvan parantamiseksi, kulttuuriantropologian tuomia mahdollisuuksia maailman monimuotoisuuden ja epäkohtien ymmärtämiseksi sekä designin tuomista myös köyhien ulottuville.

Kilpailun voittajaksi valikoitui Helsingin yliopiston ylioppilaskunnasta kasvintuotanto- ja maatalouseläintieteitä opiskeleva Outi Kimalainen kesymehiläisiä käsittelevällä videollaan. Kimalainen toi kilpailutyössään hyvin esille linkin oman alan ja kehitysmaiden välillä, kuten työmahdollisuudet kehitysmaissa, sekä kesymehiläisten yhteyden laajempiin teemoihin, kuten koulutukseen, teknologiaan ja ruokaturvaan.

“Vitsi, ihan upea juttu!” oli ilahtuneen Outi Kimalaisen ensikommentti hänen kuultuaan voitosta.

“Mehiläiset ovat tärkeitä ruokaturvalle ja kiinnostukseni mesipistiäisiin onkin kasvanut opintojen myötä. Mehiläishoidon opetuksella olisi mahdollista tukea paikallista hyvinvointia sekä kestävää kehitystä. Tämän kaltaisista projekteista on myös aikaisemmin saatu hyviä kokemuksia”, Outi Kimalainen jatkaa.

Kimalainen on hoitanut Viikissä tutkimus- ja kehitysprojektin mehiläisiä ja muun aineisto ohella tutustunut myös mehiläistarhausta kehitysmaissa käsittelevään materiaaliin.

Voittajatyö löytyy osoitteesta:

Outi Kimalainen: Mehiläiset ruokaturvaajina
http://www.youtube.com/watch?v=nnmyKNkwT0s&feature=youtu.be

Lisätietoja:

SYL:n kehitysyhteistyökoordinaattori Johanna Ursin-Escobar, p. 044 780 0220, etunimi.sukunimi@syl.fi

Kehitysyhteistyöviikon ohjelma ylioppilaskunnissa:
http://kehitysyhteistyo.syl.fi/kehyviikko/

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry on opiskelijajärjestö, joka edustaa noin 135 000 perus- ja jatkotutkinto-opiskelijaa.

SYL valvoo opiskelijan etua valtakunnan tasolla opiskelijaa koskevissa asioissa. SYL:n ydinosaamisalueita ovat koulutuspolitiikka, sosiaalipolitiikka ja kansainväliset asiat. Lisäksi SYL:ssä paneudutaan työelämään, tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen, ympäristöön ja kehitysyhteistyöhön liittyviin kysymyksiin.

www.syl.fi
www.facebook.com/SYL.FIN

www.twitter.com/SYL_FIN

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs