Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Kaupunginsairaala sai rahaa saattohoidon kehittämiseen

Lahden kaupunki

Kaupunginsairaala sai rahaa saattohoidon kehittämiseen

Tiedote.
Julkaistu: 09.10.2014 klo 14:51
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden seurakuntayhtymä luovutti vuoden 2014 yhteisvastuukeräyksen tuoton eilen Lahden kaupunginsairaalalle. Keräysvarat, 4 394 euroa, ohjataan kaupunginsairaalan saattohoito-osastolle ja Päijät-Hämeen saattohoidon tukiyhdistys ry:lle saattohoidon kehittämiseen. Potti on 20 prosenttia koko Lahden alueen yhteisvastuukeräyksen tuotosta.

”Yhteinen tavoitteemme on, että ihmisillä olisi mahdollisuus turvalliseen ja hyvään elämään loppuun asti”, viitoitti keräyssumman luovuttanut Lahden seurakuntayhtymän diakoniajohtaja Elina Lehdeskoski.

Varat käytetään kotisaattohoidon ja palveluasumisessa tehtävän saattohoidon kehittämiseen. Lahden kaupungin vanhustenpalveluissa on panostettu viime vuosina paljon saattohoitoon. Kaupunginsairaalan on muun muassa perustettu palliatiivinen osasto.

”Saattohoitoa on perinteisesti tehty sairaaloissa, mutta palvelurakenneuudistuksen myötä sitä viedään nyt uudenlaisiin toimintaympäristöihin: koteihin ja palvelutaloihin”, totesi Lahden kaupungin vanhusten palvelujen ja kuntoutuksen johtaja Ismo Rautiainen.

Lahden kaupunginsairaalan johtavan ylilääkärin Merja Valjakka-Heimolan mukaan keräysssumma käytetään osaamisen kehittämiseen.

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs