Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Katsojan näkökulma pääsee esiin Eturivissä

Rovaniemen Teatteri

Katsojan näkökulma pääsee esiin Eturivissä

Tiedote.
Julkaistu: 12.03.2015 klo 09:40
Julkaisija: Rovaniemen Teatteri

Rovaniemen Teatteri ja Lapin Ylioppilasteatteri ovat tuoneet katsojille uutta, vanhaa ja sometettua valmistaessaan rakkausdraaman Romeo ja Julia. Näytelmän käsikirjoittaja on siirtänyt Shakespearen kertomuksen nykynuorten maailmaan. Erityistä esityksessä on, että sen tarinassa, tekijöissä ja katsojissa kohtaavat eri sukupolvien taustat, arvot ja pyrkimykset. Sen vuoksi Rovaniemen Teatteri järjestää Eturivi-klubin, jossa pääsevät ääneen monen ikäisten näkökulmat ennakkoluuloista, sosiaalisista rajoista ja rakkaudesta. 

Eturivi-klubilla teatterilaiset ja katsojat pohtivat, onko tosielämässä ihmisten kanssakäynti muuttunut teknologian kehityttyä. Viekö digitaalisuus ihmiset pois kosketusetäisyydeltä ja vaikuttaako se rakkauselämään? Muuttaako some Romeon ja Julian asetelmaa? Miten näytelmä tuo esille henkilöhahmojen arvoja ja ennakkoluuloja?

Klubille voi osallistua kuka tahansa kiinnostunut. Hän voi käydä siellä kuuntelemassa, kysymässä tai keskustelemassa aiheesta nykyajan kohtaamiset. Eturiviin voi osallistua yksin, kaksin tai porukalla ja sinne on vapaa pääsy. Klubi on avoinna tiistaina 17. maaliskuuta klo 19-20.30 Rovaniemen Teatterin kahvilassa osoitteessa Maakuntakatu 3-5. 

Lisätietoja saa Johanna Virsuselta 0400 893329, johanna.virsunen@rovaniemi.fi 
Kuvassa Julia (Ida-Sofia Luusua) ja Romeo (Timo Vuento). Kuva Rovaniemen Teatteri / Antti Raatikainen.

Liitetiedostot

Rovaniemen Teatteri–Lapin Alueteatteri tarjoaa laajan valikoiman esityksiä erikoisuutenaan paikallisuus.Sen toimintaa ylläpitää Lapin Alueteatteriyhdistys, jonka jäseninä on 14 Lapin kuntaa. Katsojilla on vuosittain valittavanaan reilut 200 näytöstä lasten- ja musiikkiteatteria, klassikoita ja uutuuksia, komediaa ja draamaa. Monet niistä pohjautuvat lappilaisten kirjailijoiden teoksiin tai alueellisiin aiheisiin. Esitysten lisäksi Suomen pohjoisimmasta ammattiteatterista saa koulutusta työyhteisöille sekä työpajoja aikuisille, lapsille ja nuorille.

Teatteri on ollut vuodesta 2011 evakossa peruskorjattavasta Lappia-talosta ja sen esityksiä pääsee syksyyn 2015 saakka katsomaan Rovaniemen teatterikortteliin, Maakuntakatu 3-5:n ja 6-8:n teatteritaloihin. Lisäksi näytelmiä nähdään alueteatterin tuomina Lapin kunnissa.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs