Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Katja Lahti on vuoden diakoniatyöntekijä

Kirkon tiedotuskeskus

Katja Lahti on vuoden diakoniatyöntekijä

Tiedote.
Julkaistu: 24.09.2016 klo 14:30
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Sosionomi-diakoni (YAMK) Katja Lahti Hämeenlinna-Vanajan seurakunnasta on valittu vuoden diakoniatyöntekijäksi. Katja Lahden valinta julkistettiin 24.9.2016 Kirkon diakonian päivillä Turussa.

Valinnan perusteluissa kerrotaan, että Katja Lahti on ansioitunut päihde-ja kriminaalityössä.

”Teen työtä erittäin vaikeissa elämäntilanteissa olevien ihmisten kanssa. On hyvä, jos pystyn edesauttamaan heidän äänensä saamista kuuluville”, Lahti sanoo.

Myös velkaselvittelyissä ansioitunut Lahti haluaa kohdata asiakkaansa ihmisenä, ei epäonnistuneena tai moniongelmaisena.

”Näen työssäni ihmisten hädän. Velkaantua voi nykypäivänä kuka tahansa. Pudotus on suuri, jos on aiemmin ollut hyvät tulot ja yhtäkkiä rahat eivät riitä edes ruokaan”, Lahti muistuttaa.

Lahti tuo ongelmissa olevien ihmisten tarinoita esille myös lauluin ja näytelmin.

”Tekstit kumpuavat siitä, mitä näen ja kuulen työssäni. Tekstit ovat kannanottoja, ajankuvaa, äänen antamista heille, joiden ääni ei kuulu”, Katja Lahti kertoo.

Diakoniatyöntekijöiden Liiton toiminnanjohtaja Tiina Laine toteaa, että hyvinvoivat ihmiset eivät enää tunnista todellisuutta, jossa köyhät ja sairaat ihmiset elävät.

”Diakoniatyön tarve on kasvanut. Fiksu seurakunta ymmärtää lisätä resursseja palkkaamalla diakoneja ja diakonissoja”, Laine sanoo.

Valinnan vuoden diakoniatyöntekijästä teki Diakoniatyöntekijöiden Liiton hallitus. Vuoden diakoniatyöntekijä valitaan joka toinen vuosi.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Katja Lahti, p. 041 548 0894, katja.lahti@evl.fi
Tiina Laine, toiminnanjohtaja, Diakoniatyöntekijöiden Liitto, p. 050 406 6240, tiina.laine@dtl.fi

Tähän uutisointiin liittyviä valokuvia Katja Lahdesta median vapaaseen käyttöön: http://www.kuvahovi.fi/lahti, salasana: Lahti

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs