Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Kallion virastotalo 50-vuotta

Helsingin sosiaali-ja terveysvirasto

Kallion virastotalo 50-vuotta

Tiedote.
Julkaistu: 21.04.2015 klo 16:29
Julkaisija: Helsingin sosiaali-ja terveysvirasto

Kaija ja Heikki Sirénin suunnittelema Kallion virastotalo täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Vuosipäivän kunniaksi virastotalon ala-aulassa järjestetään näyttely, jossa vierailijat pääsevät tutustumaan talon rakennushistoriaan ja nykypäivään.

Kallion virastotalon rakennusurakka oli aikansa suurin, Eduskuntataloa suurempi. Se kokosi ympäri kaupunkia sirotellut, usein puutteellisissa oloissa toimineet sosiaalialan virastot ensi kertaa saman katon alle.

Kaupungintalona 5 vuotta

Vuonna 1965 valmistunut Kallion virastotalo toimi ensimmäiset viisi vuotta kaupungintalona kun kaupungintaloa remontoitiin Pohjoisesplanadilla.

Virastotalossa toimivat sen alkuaikoina muun muassa huoltovirasto, äitiysneuvola, aluelääkärit, lastensuojeluvirasto, lastentarhain toimisto, raittiuslautakunta, rahatoimisto, terveydenhoitovirasto ja kaupunginarkisto. 

Tänä päivänä

Kallion virastotalon kuuteen osaan mahtuu tänäkin päivänä monenlaista toimintaa. Talon torniosassa työskentelee sosiaali- ja terveysviraston johto sekä hallintoa. Alemmissa kerroksissa ja siipirakennuksissa on asiakaspalvelutiloja.

Kallion virastotalossa tarjotaan helsinkiläisille muun muassa sosiaalityötä - ja ohjausta, asumisneuvontaa, asunnottomien, vammaisten, lastensuojelun ja perhehoidon palveluja.

A-rapussa toimii Helsingin kaupungin henkilöstökassan palvelupiste sekä henkilöstöä ja vierailijoita palveleva Palmian Ravintola Kavi.    

Kallion virastotalon 50-vuotisnäyttely on auki 22.4. - 29.5. välisen ajan arkena kello 8.15 – 16 osoitteessa Toinen linja 4 A.

Tervetuloa! 
 

Lisätietoja:
Erikoistutkija Martti Helminen, p. 09 310 43570, martti.helminen(at)hel.fi

 

Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto www.hel.fi - Terveyttä ja hyvinvointia helsinkiläisille.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs