Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Kaksi uutta palvelulinjareittiä Lappeenrannan kaupunkialueelle 4.1.2016 alkaen

Lappeenrannan kaupunki

Kaksi uutta palvelulinjareittiä Lappeenrannan kaupunkialueelle 4.1.2016 alkaen

Tiedote.
Julkaistu: 21.12.2015 klo 08:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupunkialueen palveluliikenteeseen avataan 4.1.2016 alkaen kaksi uutta reittiä: Keskusta–Skinnarila (P2) sekä Keskusta–Mäntylä (P4). Edelleen ajetaan myös entisillä reiteillä: Kiiskinmäki–Keskusta (P1) ja Kivisalmi–Keskusta (P3). 

Kaikilla kaupunkialueen palvelulinjoilla pääsee asioimaan Iso apu -palvelukeskuksessa, Armilan sairaalassa ja torilla. Lisäksi vuorot ajavat tarvittaessa Etelä-Karjalan keskussairaalan kautta.  Puolet vuoroista käy lisäksi Myllymäen ja puolet Puhakankadun market-alueella. 

Palvelulinjoja ajetaan matalalattiaisella pikkubussilla, jossa on vähintään 16 istumapaikkaa sekä tilaa pyörätuolille ja rollaattoreille. Linjat kiertävät asuntoalueilla osittain reiteillä, jonne ei ole perinteistä paikallisliikennevuoroa. Kyytiin voi nousta reitin pysäkeiltä tai kättä kuljettajalle heilauttamalla myös muualta reitin varrelta. 

Palvelubussi voi tehdä pienen reittipoikkeaman noutaakseen liikuntarajoitteisen asiakkaan vaikkapa kotiovelta, kunhan kyyti tilataan ennakkoon numerosta 040 8430 833. Matkustaminen palvelubussissa on paikallislinjoja verkkaisempaa, ja matkustajaa autetaan bussiin nousemisessa, poistumisessa sekä kantamusten kanssa. 

Matkan hinta on sama kuin paikallisliikenteen busseissa ja käteisen lisäksi matkan voi maksaa matkakorteilla sekä uusilla Waltti-korteilla. 

4.1.2016 alkaen 65 vuotta täyttänyt voi matkustaa Lappeenrannan paikallisliikenteessä ja palvelulinjoilla 1,25 € hinnalla arkisin klo 9–14 ja klo 17.30 jälkeen sekä viikonloppuisin maksamalla matkan Waltti-arvolipulla. Kertalipun hinta on arkipäivinä 3,20 € ja hiljaisena aikana 2,50 €. Matkaan sisältyy aina tunnin vaihto-oikeus paikallisliikenteessä. 

Kiiskinmäen (P1) ja Mäntylän (P4) reitit ajetaan maanantaisin ja torstaisin, Skinnarilan (P2) ja Kivisalmen (P3) reitit tiistaisin ja perjantaisin. Vuoden 2016 elokuun puolivälistä alkaen avataan viides reitti Joutsenon alueelle. Sitä ajetaan keskiviikkoisin. 

Uudet palveluliikenteen reitit ja aikataulut löytyvät 4.1.2016 alkaen Lappeenrannan kaupungin joukkoliikennesivuilta, osoite www.lappeenranta.fi/joukkoliikenne 

Lisätietoja: 

Lappeenrannan kaupunki
Liikenneinsinööri Birgitta Nakari, puh. 040 502 5263
birgitta.nakari@lappeenranta.fi 

LIITE:            Palvelulinjojen esittely

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs