Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Kahdelle sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijälle tuomio tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta, muiden syytteet hylättiin

Helsingin sosiaali-ja terveysvirasto

Kahdelle sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijälle tuomio tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta, muiden syytteet hylättiin

Tiedote.
Julkaistu: 10.07.2015 klo 15:43
Julkaisija: Helsingin sosiaali-ja terveysvirasto

Kaksi Helsingin kaupungin lastensuojelun työntekijää tuomittiin tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Heistä toinen sai 25 päiväsakkoa ja toinen jätettiin rangaistuksetta. Muita Helsingin kaupungin työntekijöitä ei tuomittu.  
 
– Käräjäoikeus on nyt päätöksensä antanut. Tässä on ollut kyseessä inhimillisesti erittäin raaka rikos, joka on koskettanut meitä jokaista henkilökohtaisesti, sosiaali- ja terveysviraston virastopäällikkö Hannu Juvonen sanoo. 

Käräjäoikeuden tuomio liittyy 8-vuotiaan lapsen tapaukseen Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveydenhuollossa keväällä 2012, jolloin pieni tyttö kuoli isänsä ja äitipuolensa pahoinpitelemänä. He saivat tuomion murhasta 2014. Syyttäjä nosti kesällä 2014 syytteen 11 sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijää vastaan virkavelvollisuuden rikkomisesta.  Kahdeksan näistä työntekijöistä työskenteli vuonna 2012 Helsingin kaupungilla.  

– Olemme muuttaneet tämän tapauksen johdosta merkittävästi toimintatapojamme ja kehittäneet niitä esimerkiksi siten, että lastensuojelun sosiaalityöntekijä tapaa aina lapsen myös kahden kesken. Kaikkein tärkeintä on, että lapsi on aina lastensuojelussa keskiössä, Juvonen sanoo.  

– Lapsen etu ja turvallisuus on kaikkein tärkeintä. Lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden tärkein työtehtävä on turvata lapsen oikeus turvalliseen kasvuympäristöön, tasapainoiseen ja monipuoliseen kehitykseen ja viime kädessä suojella lasta. Teemme kaikkemme, ettei vastaavaa enää koskaan tapahtuisi. 

Helsingissä on tiivistetty lasten ja nuorten kanssa toimivien ammattilaisten yhteistyötä esimerkiksi luomalla lastensuojelun, päivähoidon, opetustoimen ja lasten ja nuorten psykiatrian sekä poliisin yhteistyöverkoston. Lisäksi on sovittu ammattilaisten yhteistyön tavoista.  

Keräämme kaiken tarvittavan lasta koskevan tiedon yhteen ja tietoa käytetään hyödyksi yhteisessä työssä.  

– Olemme sisäisesti tarkentaneet toimintatapojamme ja kehittäneet niitä myös kansallisten lastensuojelun laatusuositusten pohjalta. Jos nyt annetun käräjäoikeuden päätöksen perustelut antavat vielä aihetta tehdä lisää muutoksia, ne toteutetaan viipymättä. 

 

Lisätiedot ja lausunnot: Sosiaali- ja terveysvirasto, virastopäällikkö Hannu Juvonen, puh. 09 310 42215.

 

Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto www.hel.fi - Terveyttä ja hyvinvointia helsinkiläisille.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs