Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Julkaisu: 20 vuotta tanssia Nomadin matkassa

Julkaisu: 20 vuotta tanssia Nomadin matkassa

Tiedote.
Julkaistu: 29.02.2016 klo 13:45
Julkaisija: Nomadi ry

Juhlavuottaan viettävä tanssiyhteisö Nomadi-tuotanto valottaa kotimaisen nykytanssin lähihistoriaa moniäänisessä julkaisussa

  

”Tässä kovien arvojen maailmassa tämä on juhlapäivä meille ja edustamallemme hiljaiselle taidemuodolle – taidetanssille.”
Ote Nomadin puheesta tanssitaiteen valtionpalkinnon vastaanottamistilaisuudessa vuonna 1999 

“Taiteilijakollektiivi Nomadi tekee Suomen, ehkä koko maailman parasta nykytanssia.“
Donald Hutera, Dance Europe

 

Nykytanssin tuotantoyhteisö Nomadi-tuotanto juhlii tänä vuonna 20-vuotisjuhlavuottaan. Yhdistys perustettiin vuonna 1996 neljän tanssitaiteilijan toimesta: Alpo Aaltokoski, Arja Raatikainen, Jyrki Karttunen ja Katri Soini. Tänä päivänä toiminnassa ovat mukana tanssiryhmät Alpo Aaltokoski Company ja Arja Raatikainen & Co.

Merkkivuoden kunniaksi tuotettu juhlajulkaisu ”20 vuotta tanssia Nomadin matkassa” kokoaa yksiin kansiin keskeisen siivun kotimaisen nykytanssin lähihistoriaa. Toiminnan laajuus ja korkeatasoisuus sekä rinnalla kulkeneen huipputekijäkaartin monilukuisuus kertovat tarinaa taiteen tekemisen intohimosta, sitkeydestä ja näkemyksellisyydestä. Julkaisussa pohditaan toiminnan merkityksiä ja vaikutustasoja ja luodaan katsaus siihen kulttuuripoliittiseen kehykseen, jonka puitteissa taidetanssin kenttä on kehittynyt nykyiseen muotoonsa.

Julkaisun on toimittanut freelancekirjoittaja ja filosofi Olli Ahlroos. Kirjallisina lähteinä on käytetty lehtiartikkeleita ja haastatteluita, teosarvioita ja käsiohjelmia, yhteisön toimintakertomuksia ja muuta arkistomateriaalia. Koreografi Arja Raatikaisen ja koreografi Alpo Aaltokosken ohella Ahlroos on haastatellut perustajajäsen Katri Soinia sekä vuonna 2008 oman ryhmänsä perustanutta Jyrki Karttusta, joka nykyisin toimii Helsinki Dance Companyn taiteellisena johtajana. Puheenvuoron saavat myös Nomadin ystävät, kollegat ja yhteistyökumppanit. Näistä elementeistä rakentuu moniääninen näyttö Nomadin vaikuttavuudesta ja merkityksestä suomalaiselle nykytanssille, sen tekijöille ja kokijoille.

”20 vuotta tanssia Nomadin matkassa” -julkaisun voi tilata ennakkoon veloituksetta maaliskuun loppuun mennessä. Tilauksen yhteydessä pyydetään mainitsemaan vastaanottajan nimi, titteli, työnantajan nimi tai taustaorganisaatio ja postitusosoite. Tuotteet postitetaan huhtikuussa.

Ennakkotilaukset 31.3.2016 mennessä: nomadi@nomadi.fi

Lisätietoja: p. 0443233509 | info@aaltokoskicompany.fi 

Liitetiedostot

Nomadi-tuotanto on nykytanssin tuotantoyhteisö, joka hallinnoi Alpo Aaltokoski Companyn ja Arja Raatikainen & Co:n taiteellista työtä. Nomadi perustettiin vuonna 1996 neljän tanssitaiteilijan ja koreografin toimesta: Alpo Aaltokoski, Arja Raatikainen, Jyrki Karttunen ja Katri Soini.

Yhteisön toimitilat sijaitsevat Kaapelitehtaalla. Vuonna 2016 Nomadi juhlii 20-vuotisjuhlavuottaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs