Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Joka neljännellä vanhuksella on syy pelätä lähimmäistään

Helsingin sosiaali-ja terveysvirasto

Joka neljännellä vanhuksella on syy pelätä lähimmäistään

Tiedote.
Julkaistu: 03.10.2014 klo 14:00
Julkaisija: Helsingin sosiaali-ja terveysvirasto

Otetaan ikääntyneisiin kohdistuva väkivalta puheeksi. Helsingin kampanja vanhuksiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan alkaa vanhusten viikon alla 3.10.2014 ja jatkuu 18.10. asti.

Ikääntyneisiin kohdistuva lähisuhdeväkivalta on vaiettu ja usein häpeälliseksi koettu aihe. Nyt tavoitteena on lisätä keskustelua ja tietoisuutta tässä asiassa. Tuoreiden tutkimusten mukaan joka neljäs vanhus on kokenut väkivaltaa läheisen aiheuttamana.

Haluamme rohkaista ikääntyneitä ihmisiä ja heidän läheisiään ottamaan puheeksi kokemansa ja havaitsemansa väkivallan sekä hakemaan apua.

Tärkeää asia nostetaan esiin tiedotustilaisuudella (3.10.), julistekampanjalla ja elokuvaohjaaja Klaus Härön ohjaamalla tietoiskulla. Tiedotustilaisuudessa kampanjan avasi ylipormestari Jussi Pajunen. Julisteet näkyvät Helsingin sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteissä, kaupungin katukuvassa ja aikakauslehdissä. Tietoiskua esitetään muun muassa Helsingin elokuvateattereissa.

Tietoa kampanjasta sekä viranomaisten ja muiden lähisuhdeväkivaltatilanteissa auttavien tahojen yhteystietoja löytyy 3.10. alkaen osoitteesta www.kotiväkivalta.fi.

Suvannon maksuton auttava puhelinpalvelu, Suvanto-linja, numerossa 0800 06776 päivystää kampanja-aikana (3.10 - 18.10) joka päivä klo 8 - 18. Normaalisti Suvanto-linja on auki tiistaisin ja torstaisin kello 12 - 18.

Helsingin sosiaalipäivystys tekee ympärivuorokauden kiireellisen sosiaalityön tarpeen arviointeja, puh. 020 696 006 (24 h). Kriisipäivystys antaa keskusteluapua ja tukea äkillisissä kriisitilanteissa ja tekee sovittaessa kotikäyntejä, puh. 09 310 44222 (24 h).

Kampanjan järjestää Helsingin lähisuhdeväkivallan ehkäisytyöryhmä. Tärkeitä yhteistyökumppaneita syksyn kampanjassa ovat Helsingin poliisilaitos ja Turvallisen vanhuuden puolesta - Suvanto Ry.

Lisätietoja

Olli Salin, sosiaali- ja kriisipäivystyksen päällikkö, lähisuhdeväkivallan ehkäisytyöryhmän puheenjohtaja
puh. 09 310 43816
olli.salin@hel.fi

Veli Hukkanen
poliisikoordinaattori, kaupunginkanslia
puh. 040 128 4968
veli.hukkanen@hel.fi

Kampanjasivu www.kotiväkivalta.fi
Tietoisku (ohjaus Klaus Härö)
Helsingin poliisilaitos
Suvanto ry
Helsingin kaupunki 

Tiedotteen lähetti
Markus Snellman
tiedottaja
puh. 09 310 42619
markus.snellman@hel.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs