Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Järjestöt jakavat Aivoviikolla tietoa aivoterveydestä

NV - Neurologiset vammaisjärjestöt

Järjestöt jakavat Aivoviikolla tietoa aivoterveydestä

Tiedote.
Julkaistu: 02.03.2015 klo 13:15
Julkaisija: NV - Neurologiset vammaisjärjestöt

Aivoviikkoa vietetään Suomessa viikolla 11 eli 9.–15. maaliskuuta 2015. Teemaviikon tavoitteena on edistää aivoterveyttä ja tehdä tutuksi neurotiedettä. NV – Neurologiset vammaisjärjestöt kannustavat Aivoviikolla ihmisiä huolehtimaan omasta aivoterveydestään.

Tänä vuonna NV-järjestöt haluavat kiinnittää erityistä huomiota vammaisten ja pitkäaikaissairaiden ihmisten palvelu- ja kuntoutussuunnitelmiin. NV-järjestöjen teettämän kyselyn perusteella palvelu- tai kuntoutussuunnitelmaa ei ole asianmukaisesti tehty suurelle osalle sitä tarvitsevista. Innolinkin toteuttaman kyselyn tulokset julkistetaan Aivoviikolla.

NV-järjestöjen tapahtumat Aivoviikolla

NV – Neurologisilla vammaisjärjestöillä järjestöillä on Aivoviikon aikana ilmaisia ja kaikille avoimia yleisötapahtumia eri puolilla Suomea. Esimerkkejä tapahtumista:

Pieksämäki 10.3.
Hyvät aivot narikassa -teemaillassa keskustellaan neurologisesti vammaisten ja sairaiden ihmisten kohtaamisesta sekä vertaistuen merkityksestä. Tapahtuma järjestetään klo 16.30–19.00 Harjun koululla.

Helsinki 11.3.
NV-järjestöt ja eduskunnan vammaisasian yhteistyöryhmän (Vamyt-ryhmän) keskustelutilaisuudessa käsitellään mm. palvelu- ja kuntoutussuunnitelman saamisen ja toteutumisen puutteita. Tilaisuus järjestetään klo 13–15.45 eduskunnan Kansalaisinfossa.

Turku 11.3.
Aivoviikon vaalipaneelin teemoina ovat erityisesti vammaisia ja pitkäaikaissairaita koskevat sosiaali- ja terveysalan kysymykset. Paneeli järjestetään klo 17.00 pääkirjaston Studia-salissa.

Kemi 12.3.
Aivoviikon luentokokonaisuudessa annetaan tietoa aivoterveydestä ja esitellään alueellisten järjestöjen toimintaa. Tapahtuma järjestetään klo 12–16 Lapin ammattikorkeakoulun auditoriossa.

Seinäjoki 12.3.
Aivoviikon vaalipaneelin teemoina ovat erityisesti vammaisia ja pitkäaikaissairaita koskevat sosiaali- ja terveysalan kysymykset. Paneeli järjestetään klo 17.00 kaupunginkirjaston Jaaksi-salissa.

Oulu 14.3.
Aivoviikon seminaarissa kuullaan mm. neurologian professorin Anne Remeksen luento sekä vammaisten ja pitkäaikaissairaiden ihmisten kokemuspuheenvuoroja. Seminaari järjestetään klo 13–16 Oulun keskustan seurakuntasalissa.

Aivoviikon tapahtumia järjestetään myös mm. Pielavedellä, Jyväskylässä, Viitasaarella, ja Äänekoskella. Kaikki NV-järjestöjen tapahtumat päivitetään osoitteeseen nv.fi/tapahtumat.

Suomessa Aivoviikkoa vietetään nyt 10. kerran. Kansainvälistä Aivoviikkoa (Brain Awareness Week) on vietetty vuodesta 1996. Aivoviikkoa koordinoi yhdysvaltalainen The Dana Foundation, joka välittää tietoa aivotutkimuksesta ja sen edistysaskelista. Aivoviikon tapahtumia järjestetään yhteensä 60 maassa.

Lisätiedot: järjestöpäällikkö Minna Teiska, minna.teiska@cp-liitto.fi, p. 040 5058329, ja tiedottaja Saija Kivimäki, saija.kivimaki@cp-liitto.fi, p. 045 77324557.

NV – Neurologiset vammaisjärjestöt on 14 valtakunnallisen järjestön verkosto, joka ylläpitää ja edistää jäsenjärjestöjensä yhteistyötä neurologisesti sairaiden ja vammaisten ihmisten hyväksi. NV-yhteistyön tavoitteena on neurologisesti sairaiden ja vammaisten ihmisten tasa-arvoinen ja hyvä elämä. CP-liitto on NV-järjestöjen puheenjohtajajärjestö vuosina 2015–2016.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs