Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » IKEA-kampanja tuotti ensimmäisenä vuotenaan 7,7 miljoonaa euroa UNHCR:lle - UNHCR kiittää IKEA-asiakkaita ja -työntekijöitä saamastaan tuesta.

 IKEA Oy

IKEA-kampanja tuotti ensimmäisenä vuotenaan 7,7 miljoonaa euroa UNHCR:lle - UNHCR kiittää IKEA-asiakkaita ja -työntekijöitä saamastaan tuesta.

Tiedote.
Julkaistu: 22.04.2014 klo 14:39
Julkaisija: IKEA Oy

Uusi, tästä lähtien vuosittain järjestettävä Brighter Lives for Refugees -kampanja järjestettiin kaikissa maailman IKEA-tavarataloissa 3.2.–29.3.2014. Kampanja-aikana IKEA Foundation lahjoitti jokaisesta myydystä LEDARE-led-lampusta yhden euron YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:lle.  

7,7 miljoonan euron lahjoituksen turvin UNHCR tarjoaa valoa ja energiaa yli 350 000 lapselle ja heidän perheilleen Etiopian, Tšadin, Bangladeshin ja Jordanian pakolaisleireillä. Käytännössä tämä tarkoittaa aurinkovoimalla toimivia katuvaloja ja lyhtyjä sekä muita uusiutuvaa energiaa hyödyntäviä ratkaisuja, kuten vähän polttoainetta kuluttavia liesiä. Kampanjan tuotoilla tuetaan myös perusopetuksen järjestämistä leireillä. 

Tällä hetkellä maailmassa on yhteensä lähes 10,5 miljoonaa pakolaista, joista noin puolet on lapsia. Monilla ei ole asuinpaikan suhteen muuta vaihtoehtoa kuin pakolaisleiri, jossa auringon laskettua vallitsee usein täydellinen pimeys. Pimeässä yksinkertaisetkin asiat, kuten käymälässä asiointi, veden hakeminen ja kotiin palaaminen ovat vaikeita ja jopa vaarallisia – erityisesti tytöille ja naisille. Kampanjan tuotoilla tehtävillä parannuksilla leireistä tulee turvallisempia ja kestävämpiä koteja pakolaislapsille ja heidän perheilleen. Pelkästään yhden aurinkovoimalla toimivan katulampun ansiosta jopa 300 leireillä asuvaa voi liikkua pimeällä turvallisemmin. Yksi aurinkovoimalla toimiva lyhty taas tarjoaa viisihenkiselle perheelle mahdollisuuden yhteiseen ateriahetkeen ja lapsille mahdollisuuden tehdä läksyjä auringon laskettua. 

”Valaistuksen ja energian puute vaikuttavat merkittävästi miljoonien pakolaisten – varsinkin naisten ja lasten – turvallisuuteen ja koulutusmahdollisuuksiin ympäri maailmaa. Haluamme kiittää IKEA-asiakkaita ja -työntekijöitä merkittävästä tuesta, jonka avulla voidaan parantaa maailman haavoittuvaisimpien ihmisten arkea”, kertoo YK:n pakolaiskomissaari António Guterres. 

IKEA Foundation on tehnyt yhteistyötä UNHCR:n kanssa vuodesta 2010 tarjotakseen asumuksen, huolenpitoa ja koulutusta pakolaisleireillä ja niitä ympäröivissä yhteisöissä asuville lapsille ja heidän perheilleen.

 

Lisätietoja:

IKEA Viestintä
Puh. 040 451 7856
e-mail: pr.finland@ikea.com

Liitetiedostot

IKEA
IKEA-visio on luoda parempi arki monille ihmisille. Visionsa ja liikeideansa mukaisesti IKEA tarjoaa laajan valikoiman hyvin suunniteltuja, nerokkaita kodinsisustustuotteita niin edulliseen hintaan, että mahdollisimman monella on varaa niihin. IKEA-konsernilla on tällä hetkellä 305 tavarataloa 26 maassa. IKEA perustettiin Ruotsissa vuonna 1943. IKEA-konsernilla on 135 000 työntekijää. Toimintavuonna 2013 konsernin tavarataloissa oli 684 miljoonaa kävijää. Suomessa on viisi IKEA-tavarataloa: Espoossa, Vantaalla, Raisiossa, Tampereella ja Kuopiossa. IKEA Oy on valittu vuosina 2011, 2012 ja 2013 Suomen parhaaksi työpaikaksi Great Place To Work -listauksessa. www.IKEA.fi

IKEA Foundation
IKEA Foundation pyrkii parantamaan lasten ja nuorten mahdollisuuksia maailman köyhimmissä yhteisöissä. IKEA Foundation rahoittaa kokonaisvaltaisia, pitkäaikaisia hankkeita, jotka luovat merkittäviä, pysyviä muutoksia. IKEA Foundation työskentelee vahvojen strategisten yhteistyökumppaneiden kanssa luodakseen kekseliäitä ratkaisuja suurten muutosten toteuttamiseksi lapsen elämän neljällä tärkeimmällä alueella: koti, terve alku elämälle, laadukas opetus ja perheen kestävä toimeentulo. Tämänhetkiset hankkeet vaikuttavat arviolta 100 miljoonan lapsen elämään vuoteen 2015 mennessä. Lisätietoja: www.IKEAfoundation.org ja www.Facebook.com/IKEAfoundation

UNHCR
UNHCR, Yhdistyneiden kansakuntien pakolaisasiain päävaltuutetun toimisto, joka tunnetaan myös YK:n pakolaisjärjestönä, perustettiin YK:n yleiskokouksessa 14.12.1950. UNHCR huolehtii pakolaisten oikeuksista ja hyvinvoinnista. Yli kuuden vuosikymmenen aikana järjestö on auttanut kymmeniä miljoonia ihmisiä uuteen alkuun. Se on myös sitoutunut auttamaan ihmisiä, jotka on pakkosiirretty maansa sisällä tai joilla ei ole omaa valtiota. UNHCR toimii etulinjassa maailman suurimpien humanitaaristen kriisien keskellä mm. Syyriassa, Malissa, Afganistanissa, Etelä-Sudanissa ja Kongon demokraattisessa tasavallassa. Lue lisää osoitteesta www.unhcr.org.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs